Fényvillamosok Budapesten, Debrecenben és Szegeden, Fénytroli Szegeden: Mikor és hol szállhatsz fel rá?

Nagyszülők Lapja

Ünnepek

Nagyszülők Lapja


Fényvillamosok Budapesten, Debrecenben és Szegeden, Fénytroli Szegeden: Mikor és hol szállhatsz fel rá? Utaztál már Fényvillamossal? esetleg Fénytrolival? Elvitted már a gyerekeket, hogy élvezhessék a páratlan élményt? A Fényvillamosok rátok várnak idén decemberben is, ne hagyjátok ki, szuper program akár az egész családnak! Budapest, Debrecen, Szeged, itt a menetrend! Elindult a hagyományos adventi "fényvillamos", vagyis egy több mint 50 éves Ganz UV típusú, 39 ezer fehér és kék fényű  ledes izzóval feldíszített járat a 2-es villamos vonalán csütörtökön (2017.11.30.) kora este Budapesten - áll az MTI közleményében.

Fényvillamossal találkozhatsz Debrecenben és Szegeden is, de Szegeden érdemes kipróbálni a Fénytrolit is!

Fényvillamos, Fénytroli Budapesten, Debrecenben és Szegeden - mikor és hol találkozhatsz velük?


Bolla Tibor, a BKV Zrt. elnök-vezérigazgatója a járat  ünnepélyes elindításakor, a Jászai Mari téren elmondta, hogy immár 9 alkalommal jár az adventi, karácsonyi és újévi időszakban a fővárosban a "fényvillamos". A karácsonyi fényeket egy három és fél kilométernyi a villamoskocsikra elhelyezett fényfüzér szolgáltatja. Dabóczi Kálmán a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) Zrt. vezérigazgatója úgy vélekedett, hogy a főváros arculatához hozzátartozó "fényvillamos" egy olyan, hagyományos attrakció, ami a békét és a megértést hivatott megjeleníteni a stresszes mindennapok közepette.


Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Mikor és hol lehet a budapesti Fényvillamossal utazni?
Ezért arra törekednek, hogy a jármű a város minél több pontjára jusson el, így a többi között szolgálatot fog teljesíteni az M3-as metrót pótló villamos vonalán is - mondta a cégvezető. A "fényvillamos" november 30. és január 7. között, december 24. és 31. kivételével a 2, 14M, 19, 41, 42, 47, 49, 50, 56A, 59 és 69 jelzésű járatok vonalán  közlekedik este 17 és 19 óra között. A villamoson normál díjszabás mellett lehet utazni. Azt, hogy melyik napon melyik vonalon közlekedik a Fényvillamos, itt találod »


Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Mikor és hol lehet a debreceni Fényvillamossal utazni?
A dehir.hu tájékoztatása szerint idén is elindulnak Debrecenben az adventi fényvillamosok, és vasárnaponként még élőzenés műsort is élvezhetnek 1-1 kör időtartamig azutazás közben. A zenéről a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karának hallgatói gondoskodnak. December 3-tól indulnak a fényjáratok, a ragyogó kivilágítást a város fényeivel egyidőben kapcsolják fel. A debreceni Fényvillamosok részletes menetrendét megtalálod itt »

Mikor és hol lehet a szegedi Fényvillamossal és Fénytrolival utazni?
Szegeden villamoson és trolin utazva is élvezhetitek a páratlan látványt, egészen vízkeresztig lehet élni az alkalommal, a különleges kocsik uyganis 2018. január 6-ig közlekednek Szegeden. A szegedi Fényvillamos és Fénytroli menetrendjét itt találod »

Forrás: MTI, DEHIR, SZKT
Fotók: MTI, Facebook/Fényvillamos

Nagyszülők Lapja

Ünnepek

Nagyszülők Lapja


2017.12.01