Karácsonyfa torta recept - illatos, csokis ünnepi sütemény

Nagyszülők Lapja

Ünnepek

Nagyszülők Lapja


Karácsonyfa torta recept - illatos, csokis ünnepi sütemény Mogyorós, csokis ünnepi desszertet mutatunk, amelynek fűszeres illata a bensőséges, karácsonyok hangulatát idézi. A sütemény elkészítése nem túl bonyolult, mivel a tésztája egy egyszerű kevert tészta, a karácsonyfa alakzat rafinériája pedig a csillagok megfelelő elrendezésén múlik. Könnyű mogyorós, csokis ünnepi finomságot mutatunk, aminek a különlegességét az adja, hogy a sütemény a lenti képen látható módon behavazott karácsonyfa alakot ölt.

Szerencsére a sütemény elkészítése nem nehéz, ugyanis a tésztája egy alap kevert tészta, a rafinéria a különböző méretű csillagok elrendezésében rejlik.
A végeredmény egy szép, ünnepi hangulatú, csillagokra-karácsonyfára emlékeztető látványos ünnepi desszert.


Karácsonyfa torta - ünnepi recept



Hozzávalók a karácsonyfa tortához:


  • 250 gramm vaj
  • 225 gramm porcukor
  • 5 egész tojás
  • 1 egész narancs facsarva, és héja reszelve
  • 100 gramm durvára vágott pörkölt mogyoró
  • 2 teáskanál sütőpor
  • Fahéj, szegfűszeg, kardamom őrölve - ízlés szerint
  • 60 gramm csokicsepp (vagy durva csokireszelék)
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 500 gramm süteményliszt
  • 75 milliliter tej (szükség szerint)


Elkészítés



1. A sütőt melegítsük elő 180 fokra.

2. A tésztához keverjük habosra a vajat, cukrot és fokozatosan, egyenként adagoljuk hozzá a tojásokat egészen addig, amíg krémes masszát nem kapunk.
A vajas-krémes tésztamasszába belekeverjük a narancs facsart levét, reszelt héját, a mogyorót, sütőport, fűszereket, csokicseppeket, kakaóport és végül a lisztet. Ha szükséges, öntsünk hozzá egy kevés tejet.

3. Az elkészült, jól átkevert süteménymasszát egy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, és körülbelül 30 perc alatt készre sütjük. (Tűpróba).

4. A kész süteményalapot állni hagyjuk, kihűtjük. (Forrón nem lehet vele dolgozni).

5. Különböző méretű csillagformát választunk 6 darabot, és az elkészült tésztából 6 különféle alakú csillagformát szaggatunk.

6. A csillagokat lekvárral ragasztjuk egymáshoz úgy, hogy kissé elforgatva egymás tetejére helyezzük azokat. Ha kihűlt porcukorral gazdagon meghintjük.

Fotó és recept: pinterest

Nagyszülők Lapja

Ünnepek

Nagyszülők Lapja


2016.12.09