10 szuper ajándékötlet anyák napjára - Egyszerűek, egyediek és a gyerekkel együtt is elkészíthetők!

Nagyszülők Lapja

Ünnepek

Nagyszülők Lapja


10 szuper ajándékötlet anyák napjára - Egyszerűek, egyediek és a gyerekkel együtt is elkészíthetők! 10 szuper ajándékötlet, amit szinte az utolsó pillanatban is elkészíthetsz a gyerekkel közösen anyának, nagymamának! Mindegyik ötlet saját elképzelés szerint variálható, ami végül egyedi ajándék, örök emlék lehet. 10 szuper ajándékötlet, amit szinte az utolsó pillanatban is elkészíthetsz a gyerekkel közösen anyának, nagymamának! Mindegyik ötlet saját elképzelés szerint variálható, ami végül egyedi ajándék, örök emlék lehet.

10 szuper ajándékötlet anyáknak, nagymamáknak - Készítsd el a gyerekkel közösen!




1. Ajándékötlet: Egyedi falikép szívalakkal - papírból és hímzőcérnából
Jelöljétek ki ceruzával előre a szívalak szabályos körvonalának pontjait, majd hímzőcérnával a lent látható módon nagyobb távolságokat befogva "varrjátok össze az összekötő pontokat". Kézügyesség-fejlesztőnek, kreatív időtöltésnek kiváló! Kislányok imádni fogják az ajándékkészítést!


Kép forrása: http://cutediyprojects.com (hellowonderful)

2. Ajándékötlet: Kreatív falikép szívalakkal
Ez az ajándékötlet az előzőnek az inverz változata. Minél színesebb az alkotás, annál szebb lesz a végtermék.


Kép forrása: Pinterest

3. Ajándékötlet: Falikép - Ujjal festett pitypang
A lenti kép magáért beszél. Ötletes ajándék - fiúk-lányok egyaránt készíthetik az anyukájuknak, nagymamájuknak.


Kép forrása: sassydealz.com

4. Ajándékötlet: Fényképes üdvözlőkártya ünnepi alkalomra, szülinapra, évfordulóra
Bármilyen ünnepi alkalomra adható ajándékötlet, amit úgy variáltok, ahogy csak szeretnétek. Kreatív boltból szerezzetek be az ízléseteknek, stílustotoknak megfelelő kreatív papírokat. Rendezgessétek addig, amíg végül tetszetős nem lesz az üdvözlőlap. Gyönggyel vagy más apró dísztárggyal (kreatív boltban szintén beszerezhető) díszítsétek ki az üdvözlőlapot.

Válasszatok közösen egy nagyon klassz fotót az ünnepeltről! Ügyeljetek rá, hogy az semmiképpen se legyen életlen, sötét, bemosódott - mert ez lesz az ajándék központi eleme.


Kép forrása: bhg.com

5. Ajándékötlet: Ujjal dekorált faképkeret
Barkácsáruházban vegyétek meg a legolcsóbb fakeretes fényképtartó. Kérd meg a kisgyerekeket, hogy az otthoni elfekvő festékkészletből a kis ujjbegyei segítségével dekorálja ki a képtartó keretét. Ötletindítónak akár így is lehet, mint amilyet a lenti képen láttok: háromféle színű pöttyöcskék - ismétlődve. Készíthettek hozzá azonos mintázatú "asztalterítőt" is. Ha tehetitek, akkor ügyeljetek arra, hogy az átadásra kerülő virágcsokor színei harmonizájanak a képkeret színvilágával, illetve az asztalterítővel.


Kép forrása: Pinterest

6. Ajándékötlet: Festett fakanál eltérő színárnyalatban
Válasszatok ki együtt egy szép festőszínt (rózsaszín, kék) - és fessétek be együtt az új fakanalak nyelét az adott szín különböző színárnyalataiban. Ha elkészült, egy csinos masnival kössétek át. (Figyelem: a festett fakanalat utána nem szabad főzéshez használni, inkábbb lakásdekornak alkalmas).


Kép forrása: Pinterest

7. Ajándékötlet: Egyedi vászonkép falra - falevél mintával
Nagyobb gyerekekkel kivitelezhető ajándékötlet, akik már megértik, hogyan kell a festékszórót biztonságosan használni. Fújható festéket bármelyik nagyobb barkácsáruházban kaptok. A lenti képen látható fehér anyag: vászon. A mintázat például levél alak, de ugyanígy bármi lehet.


Kép forrása: mashable.com

8. Ajándékötlet: Frissítő-kényeztető természetes bőrradír
Minden anyuka és minden nagymama vágyik egy kis kényeztetésre, amit ugyanakkor nem mindenki enged meg magának... Ezért is lehet kiváló ötlet anyáknapjára, szülinapra egy kis frissítő természetes bőrradír. Anya is és nagymama is nagyon fogja értékelni a szándékot!
A cukor ráadásul kítűnő házi bőrradír, ami így készül: keverj össze egy kisebb pohár barnacukrot, 1-2 kanál almaecettel, 1-2 kanál kamillateával és 1-2 kanál mézzel - már kész is!


Kép forrása: mashable.com

9. Ajándékötlet: Gyerekkezecskék papírból
Színes-hangulatos ajándékötlet, amit kisebb gyerekek szüleinek, nagyszüleinek ajánlunk. Rajzoljátok körbe a gyerek kezecskéit (közben mondókázhattok is, hogy tanulgassa a gyerkőc az ujjak neveit). Ha kész, ragasszátok fel egy eltérő színű papírra.


Kép forrása: www.krokotak.com

Az alábbi kézlenyomat-ajándék készülhet festéssel vagy körbevágással. Jópofa ötlet, ha családtagoknak szeretnétek valami kedveset ajándékozni.


Kép forrása: besimplyorganized.blogspot.com

10. Ajándékötlet: Betűformájú fényképtartó dekorpapírból
Segíts a kisgyereknek abban, hogy felírod anya nevét kövér, vastag betűkkel. A feliratba tegyél egy szívecske alakot is. Ha már elég nagy a gyerkőc, akkor kérd meg, hogy ő vágja körbe a fényképtartó körvonalát. Ragasszátok fel együt a kiválasztott képeket.
A kiválaszott fotók inkább közeli, porté vagy arc fotók legyenek, és semmiképpen sem távoli, egész alakos fotók, amin nem lehet semmit sem kivenni.


Kép forrása: www.spaaz.de

Kezdőfotó: Freepik

Nagyszülők Lapja

Ünnepek

Nagyszülők Lapja


2016.04.15