Ezért fontos, hogy nagymamaként is odafigyelj az egészségedre - Gondtalanul élvezhesd a nagymamaság szépségeit

Nagyszülők Lapja

Munka, nyugdíj

Nagyszülők Lapja


Ezért fontos, hogy nagymamaként is odafigyelj az egészségedre - Gondtalanul élvezhesd a nagymamaság szépségeit A cél, hogy minél több nő élhesse meg a nagymamaság szépségeit, és aktívan jelen lehessen a családok életében, ezt segíti a Nők 40 program, aminek értelmében 40 év szolgálati idő után, még a nyugdíjkorhatár betöltése előtt lehetővé teszi a nők nyugdíjba vonulását. A kormány célja, hogy minél több nő élhesse meg a nagymamaság szépségeit, és aktívan jelen lehessen a családok életében, ezt segíti a Nők 40 program is - mondta Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára pénteken Budapesten, a nagymamák világnapja alkalmából tartott sajtótájékoztatón.

A cél, hogy minél többen élhessék meg a nagymamaság szépségeit



Novák Katalin emlékeztetett, a Nők 40 program 40 év szolgálati idő után, még a nyugdíjkorhatár betöltése előtt lehetővé teszi a nők nyugdíjba vonulását, ezzel pedig "visszaadják a családoknak a nagymamákat". A lehetőséggel már 222 ezren éltek, és a jövőben is igénybe lehet majd venni - fűzte hozzá.

Nyáron még nagyobb szükség van a nagyszülőkre
Az államtitkár arról beszélt, hogy a vakáció 11 hete komoly kihívást jelent a szülőknek, és ilyenkor nagy szerephez jutnak a nagymamák és a nagypapák. A nagyszülők és unokák együtt töltött ideje alatt pedig a gyakorlatban is megjelenik a generációk közötti együttműködés - tette hozzá Novák Katalin.

Minél több nő élvezhesse a nagymamaság szépségeit

Kiemelte, a kormány célja, hogy minél több nő élhesse meg a nagymamaság szépségeit, és aktívan jelen lehessen a családok életében, hiszen a többgenerációs családok óriási értéket képviselnek, a nagyszülőkkel eltöltött idő pedig életre szóló tapasztalat és ajándék.

#40év40km gyalogló- vagy kerékpártúra
Szólt arról is, hogy nemrég országos gyaloglóklub-hálózat indult Monspart Sarolta tájfutó világbajnok kezdeményezésére, a pénteki nappal pedig indul egy kihívás, amelyben arra biztatják a nyugdíjas közösségeket, hogy gyalogoljanak vagy kerékpározzanak le 40 kilométert, és töltsenek fel erről egy fotót a közösségi oldalakra augusztus 21-ig #40év40km hashtaggel ellátva.

Nézd meg ezt is! 3 különleges tanösvény az országban, ahol szívbetegek, mags vérnyomással élők is végigmehetnek »

A kezdeményezés célja, hogy felhívja a figyelmet a Nők 40 programra, valamint arra, hogy a nagymamák is sportoljanak, és figyeljenek oda az egészségükre - tette hozzá.

Így maradhatsz szuper és fiatalos nagyi - 8 inspiráló történet »

Forrás: MTI
Fotó: MTI / Balogh Zoltán

Nagyszülők Lapja

Munka, nyugdíj

Nagyszülők Lapja


2018.07.13