Tánc világnapja 2018: Ha elmúltál 55 éves, vegyél részt te is a Guinness-rekordkísérletben! Elmondjuk a részleteket

Nagyszülők Lapja

Aktuális

Nagyszülők Lapja


Tánc világnapja 2018: Ha elmúltál 55 éves, vegyél részt te is a Guinness-rekordkísérletben! Elmondjuk a részleteket Ahogy az elmúlt két évben, várhatóan idén is Guinness-rekord felállítására kerül sor tömegsport szépkorúak kategóriában jövő vasárnap, Óbudán, a tánc világnapja alkalmából. A világ legidősebb táncospárjának csúcsát jelenleg is egy magyar pár tartja. Ahogy az elmúlt két évben, várhatóan idén is Guinness-rekord felállítására kerül sor tömegsport szépkorúak kategóriában április 29-én, azaz vasárnap, Óbudán, adta hírül az MTI.


A tánc világnapja - Újabb Guinness-rekordkísérlet Óbudán április 29-én


Kik vesznek részt a szépkorúak rekordkísérletében?
A rendező No.1 Mini és Motoros Team Sportegyesület tájékoztatása szerint a tánc világnapján 8 órakor kezdődő rekordkísérletben az 55 évnél idősebbek vehetnek részt, a csúcsot az életkorok összege adja majd. Hivatalosan a rekordkísérlet célja: a legnagyobb létszámú szépkorú korosztályba sorolható párok által bemutatott közös tánc csúcsának felállítása.

A világ legidősebb táncospárja 2016-ban egy magyar pár volt
Az eseményen két éve több rekord is megdőlt: a 100 éves Hőbe József és a 103 esztendős Gombos Sándorné felállította a világ legidősebb táncospárjának rekordját 203 évvel, a 932 táncos átlagéletkora pedig 67,3 év volt. Tavaly a rangidős pár összéletkora 205 év volt. A legidősebb 15 résztvevő átlagéletkora 91,33 évre jött ki.



A rendezvény, amelynek Schmitt Pál volt köztársasági elnök a fővédnöke, idén kapcsolódik a Családok éve sorozathoz. A rekordkísérlethez további zenés és családi programok is társulnak a Szentendrei úti Auchan parkolójában.

A 2016-os esztendő legidősebb táncospárja:



Ismerd meg a nagyit, akinek izgalmasabb az élete, mint a 20 éveseké! »

Forrás: MTI, Youtube

Nagyszülők Lapja

Aktuális

Nagyszülők Lapja


2018.04.25