Kisunokáival futott be a célba az 58 éves nagymama a maratonon! - Megható oka volt, hogy indult a versenyen

Nagyszülők Lapja

Érdekességek

Nagyszülők Lapja


Kisunokáival futott be a célba az 58 éves nagymama a maratonon! - Megható oka volt, hogy indult a versenyen Nap mint nap bebizonyosodik, mennyi minden elérhető akaraterővel. Egy 58 éves holland nagymama lefutotta április 8-án a rotterdami maratont és utolsó befutóként, közel 6 és fél órás idővel célba ért. Még pedig az unokáival kézenfogva. Nap mint nap bebizonyosodik, mennyi minden elérhető akaraterővel. Egy 58 éves holland nagymama lefutotta április 8-án a rotterdami maratont és utolsó befutóként, közel 6 és fél órás idővel célba ért.

Az unokákkal kézenfogva futott be a célba a boldog nagymama


Teljesítményét óriási ovációval és lelkes biztatással fogadták a nézők, így ő konfettiesőben és virágok közt futotta le az utolsó pár száz métert. Rotterdamban egyébként is szinte már hagyomány, hogy az utolsó befutót ugyanúgy megünneplik, mint a nyertest, de az igazi drukk és éljenzés akkor hágott a tetőfokára, amikor a nagyihoz, Marion de Jonghoz az utolsó métereken csatlakozott két kisunokája és együtt futottak be a célba.


Fotó: Facebook/MarathonRdam

A célvonal mögött a város polgármestere és a győztes Kenneth Kipkemoi is üdvözölte Mariont.

Megható ok miatt indult a versenyen
Marion a Rijnmond rádiónak azt is elmondta, hogy másfél éve rákban elhunyt férje emlékéért futott, és ő adott neki erőt akkor, amikor már azt hitte, nem fogja tudni teljesíteni a 42 km-es maratoni távot.

Az utolsó szakasz videón is megtekinthető, az unokák 6:07-nél csatlakoznak a nagymamájukhoz:



Forrás: 078vandaag.nl, Youtube

Nagyszülők Lapja

Érdekességek

Nagyszülők Lapja


2018.04.10