Gyerekdalok: 3 aranyos gyerekdal a háztartási gépekről, amit imádnak a gyerekek

Nagyszülők Lapja

Mondókák, Versek

Nagyszülők Lapja


Gyerekdalok: 3 aranyos gyerekdal a háztartási gépekről, amit imádnak a gyerekek Mosógép, hűtő, porszívó? Megannyi eszköz, mi félelmetes és ugyanakkor felfedezésre váró izgalmat jelent a kisgyermeknek. Persze, hogy készült róluk dal is, melyek egyre népszerűbbek a gyermekek körében. Hallgasd meg te is őket! Amint hazaérkeznek az unokák a kórházból, máris ismerkednek a körülöttük levő világ zajaival. Így előbb-utóbb találkoznak a mosógép, a hűtő és a porszívó hangjával. Van, akit elzsongít és könnyebben elalszik tőle, de van, aki megijed ezektől a gépektől. Aztán később, amikor nagyobbak lesznek, már a látvány is leköti őket, sőt, szeretnék ők is kipróbálni, mi hogy működik, mit kell vele csinálni?

Mindennapi jelenetek
Lelkesen pakolásznak ki-be a mosógépbe, húzogatják a porszívót és nyitogatják a hűtőt, ha kakaót szeretnének inni. Segíteni akarnak, vagy csupán utánozzák a felnőttek napjait, ki tudja? Mindenesetre nem csoda, hogy ezekről a népszerű eszközökről már született is néhány aranyos dal, amit előszeretettel hallgatnak a gyerekek. Fülelj te is, megmutatunk párat, amit aztán együtt énekelgethettek az unokáddal!

1. Mosógép dal
Minden anya és nagymama kedvenc gépe, hisz nagy segítség, hogy a lurkók ruháit megszabadítsa a foltoktól - amik valljuk be, nap mint nap feladják a feladatot. S milyen izgalmas, ahogy pörögnek a ruhák a dobban vagy ahogy lehet nyomkodni a gombokat (szigorúan felnőtt irányítás mellett)!



2. Porszívó dal
Minden takarítás legsűrűbben forgatott kelléke, ami hopp felszippant mindent, ami útjába kerül. Igaz, van aki megrémül, mert az orrszívást juttatja eszébe, de nézzétek meg együtt a dalocskában, hogy bizony nagyon hasznos kis eszköz ez.



3. Hűtő dal
A konyha ékköve - tele minden finomsággal. De persze ha elromlik venni kell egy másikat, s a vásárlás nem feltétlenül izgalmas a gyerkőcnek. De mi van akkor, ha a hűtővel együtt egy kaland is érkezik?



Forrás, fotó: Youtube

Nagyszülők Lapja

Mondókák, Versek

Nagyszülők Lapja


2017.05.24