Mondókagyűjtemény babáknak, kisgyerekeknek - Ezek voltak a nagyszülők és unokák kedvenc mondókái 2015-ben

Nagyszülők Lapja

Mondókák, Versek

Nagyszülők Lapja


Mondókagyűjtemény babáknak, kisgyerekeknek - Ezek voltak a nagyszülők és unokák kedvenc mondókái 2015-ben Mondókák babáknak, kisgyerekeknek fürdetéshez, öltöztetéshez, játékos tornáztatók, kedves versikék pelenkázáshoz vagy éppen az első lépések megtételéhez... Nézd meg, hogy melyek voltak a 2015-ös év legkedveltebb mondókái és versikéi. Egy tudatos szülőnek és nagyszülőnek nem kérdés, hogy milyen rendkívüli szerepe van a ritmusos mondókáknak és kedves gyermekversikéknek a babák és kisgyerekek életében.

A gyermekkori verselés nem csupán nyelvi fejlesztés, hanem annál jóbal több! Éppen ezért mi a Nagyszülők Lapjánál kiemelt hangsúlyt fektetünk arra, hogy olvasóinak változatos modókákat-versikéket ajánljunk, olyanokat, amelyek a kicsik számára könnyen megjegyezhetők azok rövidsége vagy éppen a dallama miatt.

Cikkünkben ezúttal újra megosztjuk a 2015-ös év igazán nagy "slágereit", vagyis azokat a verseket-mondókákat, amelyeket nagymama és nagypapa olvasóink - ezáltal pedig az unokák nagy kedvencei voltak.


Mondókagyűjtemény babáknak, kisgyerekeknek - 2015 kedvencei


1. Ezekkel az esti mondókákkal egészen biztosan élvezetesebb az esti fürdés és az esti lefekvéshez készülődés a kicsik számára.
Mondókák pelenkázáshoz, fürdetéshez, öltöztetéshez »

2. Miközben a ritmusos mondatokat sorolod, mozgasd a baba, kisgyerek kezét, lábát, ujjait, grimaszolj neki - nincs olyan baba, aki ne imádná.
Játékos mondókák - tornáztatók, mozgásos játékok »

3. Ezeket a mondókákat már egészen kis korban is lehet mondogatni a babáknak, akár már pár hónapos kortól. Tégy egy próbát te is!
7 mondóka pelenkázáshoz, öltöztetéshez, fürdetéshez »

4. Már jár a baba? Akkor sétáljatok együtt minél többet, mi pedig összegyűjtöttük hozzá a legkedvesebb sétáltató mondókákat.
Mondókák sétáláshoz »

5. Két meseszép altató versike Weöres Sándortól és Tarbay Edétől. Ismered ezeket?
Altató versikék »

Nagyszülők Lapja

Mondókák, Versek

Nagyszülők Lapja


2015.12.30