Csokis-kókuszos tölcsér csokiöntettel: Leveles tésztás finomság, ahogy a cukrászok készítik! - Mutatjuk lépésről lépésre

Nagyszülők Lapja

Receptek

Nagyszülők Lapja


Csokis-kókuszos tölcsér csokiöntettel: Leveles tésztás finomság, ahogy a cukrászok készítik! - Mutatjuk lépésről lépésre Mindig bámulattal néztem a cukrászok, pékek pultjaiban a töltött roládokat, tekercseket, tölcsér formájú tésztába bújtatott finomságokat. Kipróbáltam, és villámgyorsan elkészültek a kis leveles tésztás tölcsérek, amibe bármit lehet tölteni, én csokis-kókuszos krémet tettem bele. Mindig bámulattal néztem a cukrászok, pékek pultjaiban a töltött roládokat, tekercseket, tölcsér formájú tésztába bújtatott finomságokat. Végre sikerült beszereznem célszerszámot hozzá, és villámgyorsan elkészültek a kis leveles tésztás tölcsérek, amibe gyakorlatilag bármit lehet tölteni, én éppen csokis-kókuszos krémet tettem bele.

Tipp: Korábban sajnos nem tudtam, de már felkészültebb vagyok, ilyen kúp alakú formát készíthetünk alufóliából is, szépen kézzel megformázgatva. Mivel csak 6 fémkúpom van, így ha több sütit csinálok egyszerre, biztos, hogy azt is kipróbálom legközelebb!

Csokis-kókuszos tölcsér csokiöntettel


Csokis-kókuszos tekercs recept - Hozzávalók

- Leveles tészta

A krémhez:
- 3 evőkanál kókuszreszelék
- 1 csomag csokoládé pudingpor (készítettem már vaníliással, karamellással is, szabadon variálható)
- 0,5 liter tej
- 3-4 evőkanál cukor a pudinghoz, ízlés szerint
- 10 dkg vaj
- 12,5 dkg porcukor

Az öntethez:
- Fél tábla csokoládé
- 1 kávéskanál olaj


Csokis-kókuszos tölcsér - Elkészítés

1. Először a krémet készítettem el, mivel hűlnie kell. A pudingporból a szokásos módon tejjel, cukorral pudingot főztem. A vajat egy edényben  a porcukorral habosra kevertem egy robotgép segítségével. Ezután a kihűlt pudinggal szépen összekevertem, míg egynemű nem lett a krémünk és végül beleszórtam a kókuszreszeléket is. Ez nyugodtan elhagyható, én azért teszek sok sütimbe a kókuszból, mert a kisunokám imádja az ízét.

2. Elővettem a csodafegyvert, a fém kúpocskákat, a leveles tésztát csíkokra vágtam és rátekertem a kúpokra egy-egy csíkot, a végüket szépen összenyomkodtam.



3. Sütőpapírral bélelt tepsibe tettem a tekercseket és nagyjából 15 perc alatt készre sütöttem őket (előmelegítve 170 fokon, légkeveréssel).

4. Miután kissé kihűltek és eltávolítottam belőlük a kis kúpokat, egy habzsák segítségével a krémet beletöltöttem a tölcsérkékbe.



5. A csokoládét apróra tördelve megolvasztottam vízgőz felett, majd elkevertem a kávéskanálnyi olajjal, tálaláskor pedig meglocsoltam a tekercseket a csokiöntettel.



+1. Unokámmal végeztettem a minőségellenőrzést. Jelentem, egy falat sem maradt!

Tipp: nem kötelező pudinggal megtölteni a tölcséreket, de érdemes krémesebb belevalót kitalálni, pl. tejszínhab, gyümölcsös túró, gyümölcsjoghurt, de a nyári nagy melegben akár egy-egy gombóc fagyit is beletehetsz.

A receptet Marcsi küldte Érdről, köszönjük!

Fotók: Nagyszülők Lapja

Nagyszülők Lapja

Receptek

Nagyszülők Lapja


2018.09.07