Így lehetsz fiatalos, fitt, szellemileg friss nagyszülő 60 év felett! 10 szuper tipp a hétköznapokra

Nagyszülők Lapja

Életmód

Nagyszülők Lapja


Így lehetsz fiatalos, fitt, szellemileg friss nagyszülő 60 év felett! 10 szuper tipp a hétköznapokra Nem érzed jól magad a bőrödben? Nem vagy a régi? Változtatnál a szürke hétköznapokon, rossz hangulaton, csak nem tudod hogy hogyan? 10 nagyon egyszerű tippet adunk, hogy még ma elkezdhesd megváltoztatni az életed, aminek a kulcsa egyedül te vagy! Ki mondta, hogy 60 év fölött nem lehet teljes, tartalmas életet élni? Nagyon is lehet, csak egyre kell ügyelni, nem szabad magadat testileg-szellemileg elhanyagolni.

Ha megfogadod az alábbi 10 aranyszabály egyikét-másikát, akkor biztos lehetsz benne, hogy sokat tettél azért, hogy boldogabb, szellemileg is frissebb nagyszülő legyél. És ha jól érzed magadat a bőrödben, akkor a családtagjaid is csodálni fognak, büszék lesznek rád, hisz ki ne akarna egy fitt, fiatalos nagymamát vagy nagypapát?

Fitten, fiatalosan 60 év fölött


1.
Itt az ideje a régóta összekuporgatott pénzt kiadni és végre magadra fordítani. Ne másnak tartogasd a spórolt pénzt, hanem egyszerűen költsd magadra, a hobbidra. Más úgysem fogja úgy értékelni, mint te, akik pontosan tudod, hogy mekkora áldozattal járt a pénzt félrerakni. Most a nyugalomnak és a pihenésnek van itt az ideje.



2.
Élj egészségesen, végezz egyszerű, megerőltetés nélküli tornagyakorlatokat. Sportolj minél többet, de legalább is sétálj minden nap. Táplálkozz egészségesen, és ne sajnáld magadtól a minőségi élelmiszert!



3.
Ne rágódj a múlton, és ne izgasd fel magad apróságokon. Később minden feledésbe fog menni: a szép is, amire emlékezni kellene és a rossz is, amit gyorsan el kell(ene) feledni.



4.
Nem számít mennyi idős vagy, soha ne hagyd a szeretet tüzét kialudni.



5.
Adj magadra! Ha már nem lehetsz fiatal, légy mindig ápolt. Járj rendszeresen fodrászhoz, fogorvoshoz, manikűröshöz.



6.
Ne hanyagold el magad szellemileg sem! Olvass újságot, könyveket, informálódj a világ dolgairól az internetről, tévéből, rádióból. Tanulj mindig valami újat. És ne félj a modern technikától!



7.
Ápold a kapcsolatot a régi barátaiddal, és köss újabbakat, akikkel hasonló az érdeklődésed. A rosszindulatú ismerőseidet kerüld, inkább azokkal foglalkozz, akikkel valóban szeretsz időt tölteni.



8.
Ne csak az emlékeidből élj és ne mondogasd állandóan, hogy "az én időmben", hiszen a Te időd éppen "ma" van!


 
9.
Ne haragudj a gyerekeidre, hogy nem hívnak állandóan. Emlékezz rá, hogy amikor te fiatal voltál, te sem hívtad át magatokhoz mindig a szüleidet. Helyette inkább járj sokat társaságba, színházba, múzeumba. Ha pedig családlátogatóba mész, akkor vendégként érkezz!



10.
Nevess, nevess sokat, nevess mindenen! Szerencsés ember vagy, hiszen egy életet tudhatsz magad mögött. A halál egy új, ismeretlen fejezet lesz, olyan ismeretlen, amilyen az életed volt...



Fotók: Pixabay

Nagyszülők Lapja

Életmód

Nagyszülők Lapja


2016.04.07