Telefonos lelkisegély elérhetősége - Sokan hívják, amikor magányosnak érzik magukat

Nagyszülők Lapja

Életmód

Nagyszülők Lapja


Telefonos lelkisegély elérhetősége - Sokan hívják, amikor magányosnak érzik magukat A lelki elsősegély vonalakra befutó telefonhívások nem csak az ünnepek alatt, hanem meglepő módon a nyár elején is megszaporodnak. A hívók harmada a magánya miatt telefonál. Mutatjuk az éjjel-nappal ingyenesen hívható lelki elsősegély telefonszámokat. Mintegy kétszázezer hívás érkezik a telefonos lelki elsősegély szolgálatokhoz évente - mondta Székely András, a Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetségének elnöke az M1 csatorna 2015. május 16-a reggeli műsorában.

Nyár elején és az ünnepek alatt megszaporodnak a lelkisegély-hívások
A 19 tagszervezetet tömörítő szövetség vezetője közölte: évente 170-180 ezer hívás fut be a szolgálatokhoz. A hívók 30 százaléka a magány miatt keresi a szolgálatokat. Ezek a hívások az ünnepek alatt megszaporodnak, de ilyen időszak a nyár eleje is - mondta el Székely András, akivel a telefonos lelki elsősegély szolgálatok napja alkalmából beszélgettek.

Lelki elsősegély: ingyenes hívható szám a nap 24 órájában
A lelki elsősegély vonal a 116-123 számon ingyenesen hívható a nap 24 órájában.
A Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Nemzetközi Szövetségének (IFOTES) ajánlására Magyarországon is megtartják ünnepüket a lelki elsősegély telefonszolgálatok. Ezt a május 17-i távközlési világnaphoz közeli napon tartják.

Magyarországon az 1970-es években alakultak meg az első lelki elsősegély telefonszolgálatok.
A nemzetközi normák alapján működő lelki elsősegély telefonszolgálatok célja az öngyilkosság megelőzése, a krízisintervenció és a mentálhigiénés prevenció.

Forrás: MTI 2015. május 16.
Fotó: FreeDigitalPhotos


Nagyszülők Lapja

Életmód

Nagyszülők Lapja


2015.05.18