Gombból készült tárgyak: fotókon 15 látványos ötlet, amit a gyerekkel is elkészíthetsz

Nagyszülők Lapja

Otthon, kert

Nagyszülők Lapja


Gombból készült tárgyak: fotókon 15 látványos ötlet, amit a gyerekkel is elkészíthetsz Gombból számtalan ajándék, dísztárgy, csecse-becse készíthető, amire talán nem is gondolnál! Készítsetek a gyerekkel közösen divatövet, színes képkeretet, üdvözlőkártyát, ékszert és még sok minden mást egyszerű gombokból. Nem is gondolnád, hogy ezalatt milyen sokat ügyesedik a gyerek keze! A gombbal történő kézműveskedés úgy kezdődik, hogy előzőleg minél több gombot összegyűjtesz vagy beszerzel. Már most szólj barátaidnak és ismerőseidnek, hogy ezentúl a selejtezésre szánt ruhák gombjait ne dobják ki, hanem vágják le és gyűjtsék össze nektek, hogy azokból ilyen kedves ajándék- és dísztárgyakat tudjatok az unokáddal együtt készíteni, mint amilyeneket a lenti képen is látsz.

Amíg az unokád elmélyülten alkot és a gombbal ügyködik, észrevétlenül fejlődik a képzügyessége, a fantáziája, szárnyal az alkotókedve, finomodik a döntési képessége - és még egy sor más dolgot fejleszt a gombbal való kreatív alkotás gyerekeknél.



15 szuper ajándékötlet és lakásdekor gombból


1. Dekorfüggöny gombokból a gyerekszobába
A szoba dekorálásának egy különleges módja, ha gombfüggönnyel dobjuk fel a teret, amit akár egy színes, vidám térelválasztóként is bevethetünk. Maga a kivitelezés is nagyon kreatív elfoglaltság, ám a végeredmény olyan, amiben a végtelenségig az örömünket leljük a lányunokánkkal együtt.


Forrás: indulgy.com

2. 3D-s gombfestmény - elefántok
Fessetek egy-két elefántot, majd ragasszatok rá gombokat. Ha sok egyszínű vanb, akkor is jó, de csak csak színes gombokból rakjátok ki, az is szuper lesz! Ha kész, máris kikerülhet a falra az izgalmas hatású saját kezű falidekor.


Forrás: icreativeideas.com


3.  Poháralátét gombból
Fogjatok egy sima söralátétet, amit ragasszatok be ízlés szerint gombokkal. A szín, minta, alakzat már rajtatok múlik! Kedves, ötletes és egyedi ajándéknak is alkalmas lehet.


Forrás: stylemotivation.com

4. Ékszer gombból
Hobbiboltból vagy rövidárú szaküzletből szerezzetek be gumírozott kötözőt. Füzzétek fel rá az egyforma színű, de különböző mintájú és nagyságú gombokat. Tekerjétek fel minél többször, hogy dús karkötő legyen a végeredmény. A legszebb akkor lesz, ahol fehér és gyöngyházfényű gombokat választotok a művelethez.


Forrás: eventsbysocialgraces.com


5. Felirat gombból
Az alábbi két technikával tulajdonképpen bármilyen tetszés szerinti felirat elkészíthető: Papa, Mama vagy Apa, Anya neve - vagy bármilyen jópofaság. Ragasszátok fel papírboltban kapható habkartonra, mert azzal könnyű dolgozni, és pehely súlya van. Ha ilyet nem tudtok beszerezni, akkor hátlapnak egy egyszerű kartondoboz is megteszi.


Forrás: buttonsgaloreandmore.net


Forrás: dulwichonview.org.uk


6. Minimál kép gombból
Ilyen egyszerűen készíthető letisztult dekorkép gombból. Meghívónak, üdvözlőlapnak vagy köszönőkártyának, esetleg faliképnek is felhasználható.


Forrás: buttonsgaloreandmore.net


7. Hullámcsat gombokkal
A kislányunokád hajába kerülő hullámcsattokat ilyen egyszerűen fel lehet dobni, gondoltad volna? Még hatásosabb látványt érsz el, ha az unoka ruhájának gombja és a hajában lévő hajcsatt megegyezik.


Forrás: Craft&Creativity - craftandcreativity.com

8. Jó reggelt kártya gombból
Ragasszatok fel facsipeszre három különböző színű gombot. és készítsétek el az alábbi egyszerű, vidám kompozíciót. Minden anyának mosolygós lesz a napja, ha ilyen Jó reggelt-kártyára ébred.


Forrás: morningcreativity.com


9. Gombok nyári topánkára
Egy egyszerű nyári divattopánkát már egy-két ezer forintért be lehet szerezni. Egy ilyen topánkát "beáldozva" készítsetek igazi dizájner cipőt! Kislányunokád imádni fogja, hogy egy kicsit most ő lehet a divattervező!


Forrás: fashiondivadesign.com

10. Boldog szülinapot! - üdvözlőkártya
Egyszerű, de nagyszerű képeslap gombból. Nem kell más tennetek, mint leutánozni a lenti sablont!


Forrás: melodynunez.com

11. Képkeret gombdíszítéssel
Vegyétek meg a legolcsóbb képkeretet, ami kapható. Gyűjtsetek minél több egyedi gombot. Egy alkalmas ragasztó segítségével ragasszátok fel a különös gonddal előválogatott és kreatívan elrendezgetett gombállományt. A moderntől a klasszikusig bármilyen képkeretet megalkothattok. Próbálkozzatok meg a színátmenetes díszítéssel is.


Forrás: diys.com

12. Gomb fa
Hobbiboltból szerezzetek be drótot, és a lenti kép alapján próbálkozzatok minél terebélyesebb fát kialakítani, amit később akár ékszertartónak is használhattok.


Forrás: adesignideas.com


13. Falidekor gyerekszobába / kisházba / garázsba
Ha kellő bátorságot éreztek hozzá, akkor fessetek a falra egy mutatós szerteágazó barátságos fát, ahova kiszögelitek a tarka-barka gombokat.


Forrás: homedesigns99.com


14. Gombdíszítés lámpabúrára
Apró, pepecs munka, amit jobbára kislányok élveznek. Hagyd a lányunokád szabadon kibontakozni és elmélyedni a díszítésben.


Forrás: listinspired.com


15. Gomb öv
Hasonló formájú, de különböző színű gombokból vidám "divatöv" készíthető.


Forrás: morningcreativity.com

Nagyszülők Lapja

Otthon, kert

Nagyszülők Lapja


2016.05.13