10 házi feladat a nyárra, amit imádni fog minden gyerek! Ezt a listát adta egy zuglói általános iskola tanító nénije a diákjainak

Nagyszülők Lapja

Játék az unokával

Nagyszülők Lapja


10 házi feladat a nyárra, amit imádni fog minden gyerek! Ezt a listát adta egy zuglói általános iskola tanító nénije a diákjainak Ki ne emlékezne arra, hogy mielőtt felvéshette volna a táblára vagy a füzetébe a v-betűt, mint a vakáció utolsó betűjét és ezzel hivatalosan is elkezdődött a VAKÁCIÓ, bizony a tanároktól tetemes mennyiségű házi feladatot kapott? Ki ne emlékezne arra, hogy mielőtt felvéshette volna a táblára vagy a füzetébe a v-betűt, mint a vakáció utolsó betűjét és ezzel hivatalosan is elkezdődött a VAKÁCIÓ, bizony a tanároktól tetemes mennyiségű házi feladatot kapott? Szerintem mindenki pontosan tudta azt is, hogy mese nincs, ezt bizony a következő év elején számon fogják kérni tőle.

Egy zuglói általános iskolában azonban a negyedik osztályosok tanító nénije úgy döntött, a vakáció igenis a gyerekeké, legyenek gyerekek amíg lehet és bár adott nekik házi feladatot, úgy gondolom, nem okoz majd fejtörést a lurkóknak, hogy lelkesen nekifogjanak. A következők teljesítését kérte a kisdiákoktól:

10 SZUPER HÁZI FELADAT A NYÁRI SZÜNETRE


1. Egy kora reggeli órán sétálj ki az udvarra, kertbe, játszótérre, teljesen egyedül! Becsukott szemmel élvezd a felkelő nap sugarait és hallgasd a madarak csivitelését!

2. Olvass fura helyzetben! A fűben ülve mezítláb, zseblámpával a takaród alatt, a kádba begubózva, vagy olvass valakinek, aki nem tud olvasni... (kistestvér, kedvenc állat, stb.)!

Miért fontos a mese, a mesélés? Olvasd el a pszichológus tanácsait a Rajzfilmek helyett több mese kell a gyereknek, ezert mesélj minél gyakrabban a gyermekednek, unokádnak című írásunkban, itt »

házi feladat
Fotó: freepik/jcomp

3. Táncolj szokatlan partnerrel! Az esőben az esernyőddel, a parkban a paddal, a kertben a kerti slaggal...

4. Hintázz, közben jó hangosan énekeld a kedvenc dalodat! Itt olvashatsz arról, hogy mi az a 8 ok, amiért hasznos és jó játék a hinta »

5. Szagolj meg egy olyan virágot vagy ételt, amit eddig nem!

6. Nézd meg ugyanazon a napon a napfelkeltét és a napnyugtát!

házi feladat
Fotó: pexels

7. Legyél jó koszos! Mert ez azt jelenti, hogy sokat és örömmel játszottál. Ugrálj a pocsolyában, dagonyázz a homokozóban, gurulj a fűben, mássz fára!
A kosz jótékony hatásait ismerd meg a 3 ok, amiért engedd, hogy koszos legyen a gyerek című cikkünkből »

8. Tanulj meg valami újat! De ne az iskolai anyagból!!! Próbálj ki például egy új sportot, tanulj meg karkötőt fonni, szalvétát hajtogatni, vagy valami olyat, amit régóta szeretnél, de soha nem volt időd rá.

Ha papírrepülő-hajtogatásra adnád a fejed, nézd meg, hogy kell csinálni: Papírrepülő-hajtogatás lépésről lépésre: 4 repülőtípus, amit papírból hajtogathatsz »

9. Nevess, nevess, nevess! Annyit, hogy már szinte fájjon a hasad. Annyit, hogy már ne is emlékezz, min kezdtél el nevetni. Annyit, hogy másokra is átragaszd a jókedvet.

10. És végezetül: Teljen csodásan a nyarad!

Nos, ki ne szeretne ilyen házi feladatokat kapni? És ha még több jópofa dolgot szeretnél teljesíteni a nyáron, nézd meg a 61 szuper ötlet nyári a szünetre című cikkünket, itt »

Fotó: pexels, freepik/jcomp

Nagyszülők Lapja

Játék az unokával

Nagyszülők Lapja


2017.06.20