Gyermeknapi ingyenes program a tűzoltóknál: 283 tűzoltóságon várják a gyerekeket szerte az országban!

Nagyszülők Lapja

Játék az unokával

Nagyszülők Lapja


Gyermeknapi ingyenes program a tűzoltóknál: 283 tűzoltóságon várják a gyerekeket szerte az országban! Tűzoltóautók, tűzoltólaktanyák, próbariasztás - ha a gyerek szereti a tűzoltókat, ez a neki való gyermeknapi program. Most mindent megnézhet a tűzoltóságokon, és kipróbálhatja azt is, milyen a tűzoltók élete. Idén is megnyílnak a tűzoltószertárak kapui a gyereknap alkalmából: május 28-án, vasárnap az ország 283 pontján várják a tűzoltók a gyermekeket és szüleiket.

Az érdeklődők megtekinthetik a laktanyákat, a tűzoltók járműveit és a különleges felszereléseket - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) az MTI-vel.

10:00-16:00 óráig ingyen megnézhetitek a tűzoltólaktanyákat!
Vasárnap délelőtt 10 órától délután 16 óráig ingyenesen, regisztráció nélkül meg lehet nézni a tűzoltólaktanyákat. Emellett ingyenesen látogatható lesz a Katasztrófavédelem Központi Múzeuma és vidéki kiállítóhelyei is.

Próbariasztást is tartanak
A nap folyamán több próbariasztást is tartanak a tűzoltók, így az emeletről lecsúszó tűzoltókkal és szirénázó tűzoltóautókkal egyaránt találkozhatnak az érdeklődők - olvasható az OKF közleményében.

Tűzoltóbemutatók országszerte
Nyílt napot és tűzoltóbemutatókat egyébként rendszeresen tartanak országszerte.


Fotó: Farkas-Bozsik Gábor tűzoltó alezredes, Fejér MKI (bicskei tűzoltónapon)

Április 28-án például a székesfehérvári tűzoltólaktanyában volt ilyen. A gyerekek és felnőttek egyaránt megtekinthették a tűzoltógépjárműveket, a tűzoltók különleges felszereléseit és bepillantást nyerhettek e nem mindennapi hivatást gyakorlók életébe. Rendszeresen indultak látogatócsoportok a Havranek József Tűzvédelmi Alapítvány gondozásában lévő tűzoltómúzeumba, a szolgálatban lévő tűzoltók pedig riasztási és különböző szerelési bemutatókkal színesítették a rendezvényt.

Május 6-án, szombaton pedig Szent Flórián napja alkalmából Bicskén, a Bicske Szíve Parkban számos önkéntes tűzoltó egyesülettel és a társszervekkel együtt ünnepeltek, szórakoztak együtt a tűzoltók, Ukrajnából és az erdélyi Tusnádfürdőről is érkeztek vendégek a rendezvényre, amelyen volt egyebek közt hagyományos tűzoltójármű-felvonulás, rekeszrakó verseny, füstsátor, és látványos műszaki mentési-, tűzoltási bemutatókat is tartottak.

Még hova tudod elvinni unokádat a gyermeknapi hétvégén? 35 programot is mutatunk, kattints és válogass »

Forrás: MTI, Facebook/BM Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság
Fotó: Facebook/BM Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Nagyszülők Lapja

Játék az unokával

Nagyszülők Lapja


2017.05.24