Szorongó, túlmozgásos a gyerek? Ezt add a kezébe! - Így készül a pattogós Pokémon stresszlabda házilag

Nagyszülők Lapja

Játék az unokával

Nagyszülők Lapja


Szorongó, túlmozgásos a gyerek? Ezt add a kezébe! - Így készül a pattogós Pokémon stresszlabda házilag Pattogós pokémonos stresszlabda - pelenkából: készítsd el a gyerekkel közösen! Egyszerű alapanyagok kellenek hozzá, ami egy kisgyerekes család háztartásában adottak. Könnyű elkészíteni, és nagyon praktikus használni. Szorongó vagy túlmozgásos kisgyerekeknek feltétlenül ajánljuk. Egyre több manapság a szorongó kisgyerek, ami az óvodában ruharágás, körömrágás, bepisilés, alvászavar és más hasonló tünetekkel jelentkezik, az iskolában pedig akár magatartás- vagy más pszichés zavarokkal párosul.

Ennek egyik lehetséges magyarázata a sok közül, hogy a mai gyerek már egyre korábban találkoznak a megfelelési kényszerrel, a különórák diktálta versenyszellemmel, a szülők felől érkező egyre magasabb elvárásokkal, miközben egyre többet ülnek a számítógép, okostelefonok, tablettek előtt, és alig mozognak valamit a szabad levegőn. Ha azt gyanítjuk, hogy a kisgyerek szorongással vagy hiperaktivitással küzd, akkor mindenképpen keressünk fel egy megfelelő szakembert.

Így kösd le a gyerek energiáját
De addig is ajánlunk egy nagyszerű technikát, amivel az örökmozgó, mindig ficánkoló, energiával teli, már-már mozgáskényszeres gyerekek könnyen levezethetik a feszültségüket, ez nem más, mint: a stresszlabda, amit a gyerekek bármikor bárhová magukkal vihetnek.

Az alábbi videó ráadásul egy menő labdaváltozat otthoni elkészítését mutatja be, amit kicsit sem ciki a kisgyereknek magával hordania. Már maga a labda elkészítése is egy jó otthoni móka, de a használata szintén nagyon hasznos és praktikus.



Ezt a pokémonos stresszlabdát könnyű nyomkodni, jól pattog, és teljesen más hatása van, mint a liszttel töltött változatának. Tekintsd meg ezt a 3 perces videót, mert ha rendelkezésre áll az összes alapanyag otthon, akár még ma nekiállhattok.


Pokémon Go stresszlabda - elkészítése lépésről-lépésre (videó)



Hozzávalók:
  • Fehér és piros lufik 1-2 darab
  • Szigetelő szalag (fekete)
  • 1 darab pelenka
  • 1 pet-palack
  • Fekete-fehér textil anyag (megunt, felesleges ruhából is kivághatod)
  • Víz
  • Ragasztó vagy ragasztópisztoly



Nagyszülők Lapja

Játék az unokával

Nagyszülők Lapja


2019.08.06