20 szuper benti játék házilag, ha rossz az idő - Játékok a kézügyesség, memória, beszédkészség fejlesztésére!

Nagyszülők Lapja

Játék az unokával

Nagyszülők Lapja


20 szuper benti játék házilag, ha rossz az idő - Játékok a kézügyesség, memória, beszédkészség fejlesztésére! 20 szuper benti játék ötletet mutatunk, amivel lefoglalhatod otthon a gyerekeket, ha a zord időjárás szobafogságra ítélt benneteket. Nézd végig játék-összeállításunkat, mert szenzációs játékötleteket találsz kifejezetten benti időtöltéshez! Amikor kint barátságtalan, zord az időjárás, akkor könnyen azt gondolhatjuk, hogy ez a nap sem lesz jó semmire...

Ugyanakkor bent a lakásban is nagyon ötletes és élvezetes dolgokat lehet együtt játszani, amire sokáig fog visszaemlékezni az unoka. Ehhez mutatunk 20 nagyszerű ötletet, válogassatok közülük!



20 szuper benti játék a gyerekkel, ha rossz az idő


1. Játékötletek szívószállal (3 éves kortól)
Vedd elő az otthoni szívószálakat, ollót, ragasztót, és már kezdődhet is a kreatívkodás a nagy ebédlőasztalnál. Ehhez mutatunk szuper ötleteket ebben a cikkünkben »»

2. Fejlesztő játék tojástartóval (4 éves kortól)
Színek gyakorlásához és a kéz ügyesítésére mutatunk egy nagyszerű ötletet »» Óvodásoknak megtaníthatod az olvasási irányt, kisiskolásoknak pedig a türelmet és a kitartást.

3. Ásványvizes palackból karkötő (6 éves kortól)
Mit szólnátok ebben a szürke időben egy kis színpompás divattervezős játékhoz? Dekoratív és egyedi karkötőt készíthettek pet-palackból. Igen, jól olvastad: pet-palackból. Kislányok különösen fogják élvezni! Mutatjuk a karkötő készítésének menetét »»

4. Gyöngyfűzés - látványos gyöngypolip és dekoratív harangvirág (7 éves kortól)
Két kedves ötletet is mutatunk, amit azok is bátran elkezdhetnek, akik ezzel a hobbival még csak most kezdenek ismerkedni: gyöngypolip készítése lépésről-lépésre, illetve harangvirágcsokor gyöngyből. Közelgő családi alkalomra szép egyedi ajándék lehet mindkettő.

5. Lufiból labda készítése házilag (3 éves kortól)
Készítsetek lufiból labdát! Gyorsan és egyszerűen megvan, és észrevétlenül fejleszti a gyereket. Végtelen variáció készülhet ezzel az útmutatóval - akár versenyezhettek is, hogy kié lesz a szebb.

6. Gyurmázás - 3 házi gyurmarecepttel (3 éves kortól)
A gyurma elengedhetetlen kelléke a gyermekkornak, mert hihetetlenül rendezi a gyerekek idegrendszerét. Három receptet is mutatunk, hogyan készíthettek otthon gyurmamasszát a gyerekkel közösen: főzhető gyurma receptje, vagy a só-liszt gyurma receptje, sőt, még egy főzés nélküli gyurma receptje is itt van.

7. Gombokból készült tárgyak (5 éves kortól)
Némi előkészületet igényel ugyan, már ami a színes gombok gondos összegyűjtését igényli, de ha már rendelkezésre állnak a gombok, akkor rengeteg hétköznapi vagy dísztárgy tárgy készülhet belőlük. Nézd csak, ebben a cikkben 15 szuper kreatív ötletet is mutatunk, hogy mit kezdhettek a gombokkal »»



8. Játék kartondobozzal (3 éves kortól)
Kisebb-nagyobb kidobásra ítélt kartondobozból számtalan játék készíthető, például autó, rakéta, babaház, kis konyha...
Mutatjuk az ötleteket, a gyerek végtelenül fogja élvezni, és ebbe még a nagypapát is intenzíven be lehet vonni. Kattints tovább erre a cikkünkre »»

9. Játék kavicsokkal (4 éves kortól)
A közös sétáitok során összegyűjtött kavicsokat szépen ki is dekorálhatjátok. Csodaszép ötleteket mutatunk fotókon, kattints erre a cikkre »»

10. Papírmasé készítése házilag (4 éves kortól)
Egész délelőttös elfoglaltság és nagyon tartalmas időtöltés lehet a házi papírmasé készítése. Csupa olyan hozzávaló szükséges hozzá, ami minden háztartásban adott, még a boltig sem kell elmenni hozzá. Papírmasé készítését itt tudod elolvasni »»

11. Papírhajtogatás - 3 útmutatóval (4 éves kortól)
A hajtogatás szenzációsan fejleszti a kézügyességet, amire később majd az iskolában, a szépírásnál lesz szükség. Három remek ötletet mutatunk, gyakoroljátok be a papírhajtogatás mozdulatait közösen »»

12. Dekorálás családi fotókkal (8 éves kortól)
Játsszatok dekoratőrt! Húzzátok ki a régi komód fiókját, és szedjétek elő belőle a régi családi fotókat. Mutatjuk máris, hogy mi mindent lehet a régi fotókkal kezdeni »»

13. Nyelvtörő - 33 nyelvtörő gyerekeknek (5 éves kortól)
A "Mit sütsz, kis szűcs" nyelvtörőn kívül rengeteg más nyelvtörő is létezik, csak nem ismerjük ezeket. Ha jókat akartok együtt derülni, akkor menjetek végig sorra az összesen. 33 nyelvtörő gyerekeknek ebben a cikkünkben »»

14. Nyomtatható színezők fiúknak, lányoknak (3 éves kortól)
Kedveskedj a gyerekeknek nyomtatható színezőkkel! 10 nyomtatható színező a gyerekek nagy kedvenceiről, a Minyonokról itt »»

Ide kattintva pedig 10 aranyos Hello Kitty-s színezőt találsz, amit szintén ki tudsz nyomtatni »»

15. Cuki figurák rajzolása pár lépésben (3 éves kortól)
Ezzel a kis trükkel könnyen alakíthatsz át betűket, számokat vagy mértani alakzatokat cuki figurákká. Rajzoljatok állatokat, embereket és egyéb mást útmutatónk segítségével  »» Csupán papírra és ceruzákra lesz szükségetek.



16. Házi nyomda készítése otthon (3 éves kortól)
Mit szólnátok egy kis kreatív nyomdázáshoz? Mutatjuk a radírnyomda elkészítését lépésről-lépésre. Az elejétől a végéig élvezni fogja a nyomdázást a kisunokád.

17. Játékváltozatok memória kártyával (5 éves kortól)
Vegyétek elő a memóriakártyát, vagy ha nincs, akkor gyártsatok gyorsan egyet közösen. Mi pedig máris mutatjuk, hogy a memóriakártyával mennyi mindent lehet játszani »»

18. Macskabölcső - retro játék gyerekeknek (7 éves kortól)
Semmi más nem kell hozzá, csak egy gumi vagy fonal és két ügyes kezecske. Adjatok elnevezést az egyes alakzatoknak, mi mire hasonlít? Macskabölcső játék fotókkal, lépésről-lépésre »»

19. Családi élményjátékok (3 éves kortól)
Ezek a játékok leginkább arra jók, hogy egy nagy kanapén kényelmesen elhelyezkedve, összebújva a gyerekkel együtt legyünk, vele játsszunk, rá figyeljünk. Kellemes és élményteli időtöltés ez, amire sokáig emlékezni fog az unoka. Tippek családi élményjátékokhoz itt »»

20. Buborékfújó folyadék készítése házilag (4 éves kortól)
Bár a boltokban rengeteg féle-fajta buborékkészítő vásárolható, sokkal nagyobb élvezet, ha ti magatok készítitek el azt házilag, ráadásul még olcsóbb is, mint a bolti változat. Így készíhető szappanbuborék fújó folyadék otthon »»

Fotó: Rawpixel

Nagyszülők Lapja

Játék az unokával

Nagyszülők Lapja


2019.05.16