10 kreatív dekoráció Halloweenra - Egyszerű, de látványos ötletek, amiket a gyerekkel is elkészíthetsz

Nagyszülők Lapja

Játék az unokával

Nagyszülők Lapja


10 kreatív dekoráció Halloweenra - Egyszerű, de látványos ötletek, amiket a gyerekkel is elkészíthetsz Bebizonyítjuk azt, hogy kifejezetten barátságos és kedves is tud lenni a Halloween, olyan amitől a gyerekek nem hogy nem félnek, hanem kifejezetten kedvelni fogják. Csupa olyan kreatív-kézműves ötletet mutatunk, amit bátran elkészíthettek a bölcsődés, óvodás kisgyerekekkel közösen! Nálunk már főképp csak az idősebb generáció berzenkedik a Halloween éjszakájától, és a hozzá kapcsolódó, jól ismert szimbólumoktól (például a szellem, pók, denevér alakoktól) - a fiatalabbak többsége másként gondlokozik, ők ijesztő töklámpástul, múmiástul, mindenestül oda vannak a Halloweenért!

Ne felejtsük el, hogy az angol-szász kultúrkörben ezek a "félelmetes-vicces" szereplők éppolyan elfogadottak és természetesek, mint nálunk a Busójáráskor megelevenedő és ijesztő busók. Mindkét ünnepben közös, hogy ma már egyiknek sincs semmi köze az eredeti szokáshoz, és a mai modern változata voltaképp egy sokkal inkább vidám látványosság, jópofa szórakozás, amibe akár még a kisebb gyerekeket is bele lehet vonni.
 

10 kreatív ötlet Halloweenra - készítsd el a gyerekkel közösen!

 
10 kézügyességet és fantáziát fejlesztő, Halloween kreatív ötleteket mutatunk, amelyek az ünnep barátságos, kedves változatába engednek betekintést.

Nekünk felnőtteknek fontos ügyelnünk rá, hogy amikor a kisebb gyerekekkel ismertetjük meg ezeket a népszerű Halloween figurákat (denevér, pók, világító tök), akkor mindig egyfajta mesefiguraként ábrázoljuk őket - így nem hogy megijedni nem fognak tőlük a kicsik, hanem hasonlóan elfogadják, és beépítik majd a képzeletvilágukba, mint például a gonosz Hókuszpókot, vagy más negatív mesehőst.
Ollókat, ragasztókat elővenni, máris mutatjuk a barátságosan félelmetes Halloween figurákat!

1. A lenti Halloween ötlethez papírtányérra, festékre, ollóra és kötöző madzagra lesz szükségetek.


Fotó: deavita.com

2. Régi, megunt ruhadarab rojtjából és fekete színű papír lapból ilyen kedves Halloween pókot tudtok készíteni a kisgyerekkel közösen. A szemet festhetitek temperával vagy akár ragaszthatjátok is.


Fotó: kinderspiele-welt.de

3. A lenti barátságos szellemkéket akár 10 perc alatt is elkészíthetitek. Egy pár darab ping-pong labdára lesz szükségetek, papír zsebkendőre és egy jó minőségű fekete filctollra. Készítsetek egyet a gyerekkel közösen, majd kérd meg őt, hogy ezután próbálkozzon egyedül. Ne felejtsd el, hogy minél többet ügyeskedik a kezével, annál szebben fog majd írni az iskolában.


Fotó: YouTube

4. Szerezz be még időben narancssárga papírlapokat a halloweenos kreatívkodáshoz. A lenti képen egy már meglévő mécses lett befogva - kifejezette ötletesen! Miután kivágtátok a töklámpás formát, csak ügyesen oda kell erősíteni a meglévő teamécseshez.


Fotó: vorname.com

5. Fekete (a)lapon barátságos szellemek. Vedd észre, hogy a teste közönséges tojástartóból van. A lenti képet lehet festeni, rajzolni, vagy ragasztani is lehet.


Fotó: halloween.kidsaction.de

6. Az alábbi kedves Halloween bábukat csak egy nagymama tudja elkészíteni. Készítsd el az unokának te is, hogy kiakaszthassa az aranyos figurákat a szobájába.


Fotó: IpDns

7. A lenti fotón éppen egy Halloween álarc van készülőben. Ilyet bárki tud otthon gyártani!


Fotó: kinderspiele-welt.de

8. Elképesztően aranyos pók pamutgombolyagból. Minden ijesztő figuránál ügyelj rá, hogy barátságos arckifejezése legyen.


Fotó: mummyandmini.com

9. Íme a legjobb példa arra, hogy akár wc-papír gurigából is lehet kedves Halloween dekorációt alkotni. Válasszatok hozzá narancssárga csomagoló anyagot, és ragasszatok rá fekete szemeket, szájat, orrot. A zöld szár ne maradjon le a tetejéről!


Fotó: Facebook

10. A gesztenyék felhasználási módja végtelen, de arra talán még te sem gondoltál volna elsőre, hogy azokból jópofa Halloween figurák készülhetnek. Élénk tónusú narancssárga tempera festéket használva vidám Halloween gesztenye bábok készülhetnek.


Fotó: halloween-feiern.de

Nagyszülők Lapja

Játék az unokával

Nagyszülők Lapja


2016.10.28