3 szuper kreatív ötlet gyerekeknek, amit próbáljatok ki - Az óvó néni gyűjteményéből

Nagyszülők Lapja

Játék az unokával

Nagyszülők Lapja


3 szuper kreatív ötlet gyerekeknek, amit próbáljatok ki - Az óvó néni gyűjteményéből 3 otthon is könnyen megvalósítható kreatív ötletet mutatunk, ami a gyerekek képzelőerejét, illetve fantáziáját mélyíti. Krétára, színes magazinra, ragasztóra és szalvétára lesz szükségetek. Kattints ide, ha kezdődhet a gyerekkel közös jókedvű alkotás! Mariann óvó néni, akit nem csak a csoportjába járó gyerekek, hanem a Szülők Lapja olvasói is ezen a néven emlegetnek 3 olyan kreatív ötletet oszt meg az veletek, melyben a gyerekek a képzelőerejüket és kreativitásukat csiszolhatják.

- Olyan ötleteket szeretnék megmutatni, amelyek nem az internet ismeretlen helyeiről származnak, hanem az óvodánkba járó gyerekek saját alkotásai; mert fontosnak tartom, hogy csakis olyan ötletet adjak közre, amit az óvodás gyerekeink valóban kipróbáltak, amelyben örömmel és elmélyülten tevékenykedtek. Látni fogjátok, hogy a fotók szinte önmagukért beszélnek, az elkészítés leírása bővebb információt nem igazán igényel, ezeket mind bármikor ti is az unokával közösen elkészíthetitek - mondja Mariann óvó néni.

Kreatív alkotások gyerekkel közösen


1. Aszfaltember - rajzolás krétával
Az első kreatív alkotáshoz csak egy pólóra és aszfaltkrétára lesz szükségetek. Persze, mást is használhattok például: pulóvert, kötényt, nadrágot.
A feladat egyszerű: a pólót a földre helyezitek, és gyermeked a krétával a hiányzó részeket megrajzolja.

Tipp: Rossz idő esetén ugyanez az ötlet a szobában is elkészíthető. Újságból kivághattok nyakkendőt, szoknyát, ruhát, és már indulhat is a képkiegészítés, a kreatív alkotás.




2. Arcmás - rajzold meg a másik felét
A következő ötlet kivitelezéséhez szintén használhattok újságból kivágott arcokat (nagyméretű portréfotókat), amit hosszában kettévágtok. (Saját fényképet is nyomtathatsz, ha az nektek egyszerűbb). A félbevágott kép egyik felét ráragasztod egy lapra, a gyermeked pedig megpróbálja „egésszé” kiegészíteni.

Tipp: Tartalmas időtöltés és jó móka lehet, ha a kép másik felét egy külön lapon, Te magad egészíted ki. A végén közös képkeretben helyezhetitek az alkotásotokat.


Az itt látható kép-rajzot egy 5 éves kisfiú készítette.


3. Mesefigurák szalvétából - rajzold le kedvenc mesédet
Ennél az alkotásnál mindössze szalvétára lesz szükségetek. A szalvétát a képen látható módon hajtogatjátok, ráragasztjátok a lapra, dekoráljátok kedvetek szerint, és már készülhetnek is a mesehősök. Gyerekeink ezúttal Lúdas Matyi meséjéből inspirálódtak: a képen Döbrögi úr és Lúdas Matyi látható.

Tipp: Használj minél többféle szalvétát!



Szakértő: Mariann óvó néni
Fotó: A cikkben szereplő összes fotó Mariann óvó néni csoportjába járó gyerekek saját alkotásait ábrázolják.

Nagyszülők Lapja

Játék az unokával

Nagyszülők Lapja


2015.10.01