Ásványvizes palackból színes karkötő: csak 5 dolog kell hozzá

Nagyszülők Lapja

Játék az unokával

Nagyszülők Lapja


Ásványvizes palackból színes karkötő: csak 5 dolog kell hozzá Színes, dekoratív és egyedi karkötőket készíthetsz pet-palackból lányunokáddal közösen - ilyen egyszerűen! Mutatjuk az elkészítést lépésről-lépésre fotókkal és videóval. Garantáljuk, hogy nagyon kellemes 1 órát fogtok közösen eltölteni. Ilyen egyszerűen és gyorsan készíthetsz otthon lányunokáiddal karkötőt. Semmi különös nem kell hozzá, csak olyan hozzávalók, ami minden háztartásban megtalálható. Az elkészült karkötőt lányunokád kedvére díszítheti. Ajándékötletnek is kiváló!

Mutatjuk a karkötő elkészítését lépésről-lépésre fotókkal. Arra kell mindössze ügyelni, hogy a vasalós műveleteket óvatosságból a nagyik végezzék, a dekorálást pedig már rábízhatjuk a nagylányokra is. (Elkészítési idő: körülbelül 60 perc).



Hozzávalók:
Pet palack (tetszőleges átmérőjű)
Ragasztószalag
Vasaló
Olló
Körömlakk (több színben)








1. Karkötő alapforma előkészítése
A letisztított, megfelelő méretű pet palackot ragasszuk körbe ragasztószalaggal egymás alatt 2 körben. Ügyeljünk rá, hogy pontosak legyünk. Majd vágjuk ki a pet palackból azt a részt, amit körberagasztottunk. (Ez lesz majd a karkötő alapja). Húzzuk le róla a ragasztószalagot, mert arra már nem lesz tovább szükségünk.




2. Karkötő alapforma véglegesítése

A vasalót kapcsoljuk ki a gőzölő üzemmódból, és állítsuk közepes hőmérsékletűre. Az átlátszó karkötőformánkat (már nincs rajta a ragasztószalag!) mind a két oldalon többszöri finom, körkörös illesztő mozdulatokkal tartsuk a meleg vasalóhoz, és olvasszuk meg. (A lenti videón érdemes a mozdulatot ellesni). Célunk, hogy a műanyag karkötő mindkét szélét “leforrasszuk”, óvatosan “ simára vasalgassuk”. Ügyeljünk rá, hogy ne égessük meg magunkat!
Tipp: Mielőtt a gondosan körbevágott karkötősablon vasalását elkezdenénk, tegyünk próbát a pet palack maradékából.



3. Karkötő dekorálása
A karkötő készítés leglátványosabb fázisa következik, a dekorálás, amit bátran rábízhatsz lányunokádra is, sőt!
Készítsetek elő különböző színű körömlakkokat, és apró mozdulatokkal tetszés szerint fessétek be a karkötő belső felületét csíkosra, pöttyösre, vagy bármilyen mintásra. Végül hagyjátok a körömlakkot megszáradni.




Videó - Karkötő készítése pet palackból
Azok is bátran kattintsanak a videóra, akik nem értenek angolul, mert a képsorok önmagukért beszélnek.

.

Nagyszülők Lapja

Játék az unokával

Nagyszülők Lapja


2015.07.09