Otthon melege program 2019: Több százezer forintot spórolhatsz, ha most cseréled le a régi konvektorokat! - Részletek

Nagyszülők Lapja

Juttatások, támogatások

Nagyszülők Lapja


Otthon melege program 2019: Több százezer forintot spórolhatsz, ha most cseréled le a régi konvektorokat! - Részletek 2019-ben 2 milliárd forintos keretösszeggel újraindul az Otthon melege program konvektorcsere alprogramja - jelentette be az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) fenntarthatóságért felelős államtitkára Budapesten. A pályázat a költségek 60 százalékát fedezheti.

2019 februárjában 2 milliárd forintos keretösszeggel újraindul az Otthon melege program konvektorcsere alprogramja - jelentette be az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) fenntarthatóságért felelős államtitkára Budapesten.

Weingartner Balázs a minisztérium sajtótájékoztatóján közölte, hogy a pályázat a költségek 60 százalékát fedezheti, egy háztartás vagy magánszemély legfeljebb 750 ezer forint támogatást kaphat.

 

Újraindul a konvektorcsere-pályázat


Háztartásonként több konvektor cseréjére is lehet pályázni, egy készülékre legfeljebb bruttó 96 ezer forint igényelhető, az alprogram a cseréhez kapcsolódó beszerelést is támogatja - tette hozzá. A támogatás - mint mondta - akár 15 ezer korszerűtlen készülék cseréjéhez is hozzájárulhat.


Milyen készülékekre vonatkozik a pályázat?
A pályázat a korszerű, zárt égésterű, legalább A energiaosztályú, programozható termosztáttal ellátott készülékek beszerzését és beszerelését támogatja. A részletes műszaki kiírásokat a februárban megjelenő pályázat tartalmazza majd - jegyezte meg az államtitkár.


 

Weingartner Balázs felidézte, hogy az Otthon melege program a háztartások rezsiköltségeit és károsanyag-kibocsátását egyszerre csökkenti. Öt év alatt az alprogramok 35 milliárd forinttal, 320 ezer háztartás energetikai korszerűsítéséhez járultak hozzá - tette hozzá.
 

Konvektorcsere 2019 - Legfontosabb tudnivalók a konvektorcseréről


Keretösszeg: 2 milliárd forint
Kik pályázhatnak? - Magánszemélyek, háztartások
Mennyi támogatást kaphat egy pályázó? - Legfeljebb 750 ezer forint támogatást.
Mekkora összegű a támogatás egy konvektoron? - A pályázattal elnyerhető összeg a költségek maximum 60 százalékát fedezi.
Hány konvektor cseréjére pályázhat ugyanaz a személy? - Háztartásonként több konvektorra is benyújtható a pályáza.
Mekkora a maximális támogatási összeg egy készülékre? - Legfeljebb bruttó 96 ezer forint.
A beszerelésre is adnak támogatást? - Igen.
Milyen konvektorokra vonatkozik a támogatás? - Korszerű, zárt égésterű, legalább A energiaosztályú, programozható termosztáttal ellátott készülékekre. (Részletesebb leírás majd a februári pályázatban)

Az interneten már nyilvánossá tették a decemberi pályázatok eredményét
Az államtitkár közölte, hogy az ITM a lakossági igények és a szakmai javaslatok alapján várhatóan további alprogramokat indít újra 2019-ben. Ismertette egyúttal, hogy a decemberben lezárt háztartási gépcsere alprogram első 20 ezer pályázatának eredményét az internetes felületen nyilvánosságra hozták, a támogatói okiratokat januárban kapják meg az érintettek.

Forrás: MTI


Nagyszülők Lapja

Juttatások, támogatások

Nagyszülők Lapja


2019.01.08