Otthon melege program 2017: ennél jobb hírt nem is közölhettek volna a támogatással kapcsolatban! - Örülhetnek a pályázók

Nagyszülők Lapja

Juttatások, támogatások

Nagyszülők Lapja


Otthon melege program 2017: ennél jobb hírt nem is közölhettek volna a támogatással kapcsolatban! - Örülhetnek a pályázók Megemeli a háztartási nagygépek energia-megtakarítást eredményező cseréjére májusban meghirdetett Otthon meleg program keretösszegét a kormány, így minden sikeres pályázó megkapja a 25-45 ezer forint közötti támogatást. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) 2,6 milliárd forintra emeli a háztartási nagygépek energia-megtakarítást eredményező cseréjére májusban meghirdetett program eredetileg 600 millió forintos keretösszegét, így minden sikeres pályázó megkapja a 25-45 ezer forint közötti támogatást az energiahatékony hűtő- vagy fagyasztókészülékek, mosó- és szárítógépek beszerzéséhez - Áll az MTI 2017.12.07-i közleményében.

Otthon melege program - Megemelik a keretösszeget, így minden sikeres pályázó pénzéhez juthat



A keretösszeg megemelésével több mint 61 ezer család cserélheti le háztartási gépeit, így további 12-20 ezer forinttal csökkenhetnek a háztartások éves rezsikiadásai - idézi az NFM csütörtöki közleménye Szabó Zsoltot, a tárca fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkárát.

A pályázatok elbírálása a végéhez közeledik
Várhatóan karácsonyig lezárul, a döntésről minden pályázó e-mailes értesítést kap. Az államtitkár az Otthon melege program másik két, párhuzamosan zajló alprogramja kapcsán arra hívta fel a figyelmet: ha a támogatói okirattal rendelkező pályázó a beruházást már elvégezte, és most benyújtja a kiírásnak megfelelő, hiánytalan elszámolását, akkor az elnyert támogatást még idén kifizetik neki.

Olvasd el ezt is: Hűtőgépcsere-, mosógépcsere program 2017 »»

Fűtés-rendszer korszerűsítése
A 2017-ben a fűtési rendszerek korszerűsítésére és a gázkonvektorok cseréjére elindított alprogramokra összesen mintegy 5 ezer pályázat érkezett. A megtakarítás éves összege korszerű gázkonvektor beszerzése esetén csaknem 50 ezer forint lehet, egy kazáncserével pedig elérheti a 100 ezer forintot.

Energetikai korszerűsítések - visszatérítendő és nem visszatérítendő támogatások
A kormány a családok megerősítése, kiadásaik csökkentése érdekében vissza nem térítendő és visszatérítendő támogatásokkal is segíti a lakóépületek energetikai korszerűsítését. A 2014 őszén hazai költségvetési forrásból útjára indított Otthon melege program eddig több mint 180 ezer háztartás fejlesztéseihez járult hozzá több mint 27 milliárd forint összértékben - emelte ki közleményében az NFM.

Forrás: MTI
Fotó: Szülők Lapja

Nagyszülők Lapja

Juttatások, támogatások

Nagyszülők Lapja


2017.12.08