Csomagfeladási limit a postán: kire vonatkozik a korlátozás? A Magyar Posta tájékoztatása

Nagyszülők Lapja

Hivatalos ügyek

Nagyszülők Lapja


Csomagfeladási limit a postán: kire vonatkozik a korlátozás? A Magyar Posta tájékoztatása Múlt héten több helyütt is azzal riogatták az embereket, hogy a posta korlátozza majd a csomagfeladást, hogy megelőzzék a karácsonyi túlterheltséget. Ezt a kérdést igyekszik tisztázni most a Magyar Posta. A Magyar Postánál bevezetett csomagfeladási korlátozás a magánszemélyeket nem érinti - közölte a Magyar Posta az MTI megkeresésére.

Múlt héten több helyütt is azzal riogatták az embereket, hogy a posta korlátozza majd a csomagfeladást, hogy megelőzzék a karácsonyi túlterheltséget. Ezt a kérdést igyekszik tisztázni most a Magyar Posta.

Kire vonatkozik a csomag-limitálás?
A tájékoztatás szerint Magyar Posta november 15-től csak a szerződéssel NEM rendelkező üzleti partnereinél limitálta két csomagterméknél (MPL Üzleti csomag és MPL Netcsomag) a feladási mennyiséget, magánszemélyeknél nem, így ez a változtatás az egyetemes postai szolgáltatást nem érinti - hangsúlyozták.

A cég honlapján korábban közzétett információ alapján november 15-től visszavonásig a zökkenőmentes küldeménykezelés érdekében a Magyar Posta csomagfeladási limitet vezet be. Az intézkedés kizárólag a nem szerződéses ügyfeleket érinti, akik naponta legfeljebb 5 darab MPL Üzleti csomagot és 5 darab MPL Netcsomagot adhatnak fel.

Az intézkedésre azért van szükség, hogy a Magyar Posta az év végi élénk küldeményforgalomban is az eddig megszokott, magas színvonalú szolgáltatást tudja nyújtani ügyfeleinek - tartalmazza a közlemény.

A rendelkezés a vállalkozásoknak csupán egy szűk körét érinti, azokat, amelyek sok csomagot adnak fel, de nem szerződnek egyetlen futárszolgálattal sem, vagy a jelenlegi szállító partnerük nem vállalja a többletküldeményük elvitelét.

Mi vonatkozik az egyetemes postacsomagokra?
Természetesen egyetemes postacsomagként továbbra is feladhatnak 5-nél többet naponta ezek a cégek, ugyanakkor a Magyar Posta felhívja a figyelmet, hogy  a posta az egyetemes postai csomagra 2-3 napos kézbesítési időt vállal.

Az egyetemes szolgáltatás részeként biztosított egyszerű postacsomagot tehát továbbra is fel lehet adni korlátozás nélkül - áll a tájékoztatásban.

Természetesen mindemellett érdemes időben feladni a karácsonyra szánt csomagokat, különösen külföldre, mivel az év vége felé mindig megnövekedett postaforgalomra kell számítani.

Forrás: MTI
Fotó: Freepik/kstudio

Nagyszülők Lapja

Hivatalos ügyek

Nagyszülők Lapja


2017.11.13