Július 1-jén zárva lesznek a háziorvosi és szakorvosi rendelők, valamint a patikák

Nagyszülők Lapja

Hivatalos ügyek

Nagyszülők Lapja


Július 1-jén zárva lesznek a háziorvosi és szakorvosi rendelők, valamint a patikák Holnap, azaz július 1-jén zárva lesznek a háziorvosi rendelők, a fogorvosi rendelők, a szakorvosi rendelők, a védőnői tanácsadók is. Tudd meg, miért, illetve, hogy hova mehetsz, ha gyógyszerre lesz szükséged. Az egészségügyi államtitkárság kezdeményezésére 2011 óta Semmelweis Ignác születésnapja, azaz július 1-je munkaszüneti nap az egészségügyi és az egészségügyben dolgozók számára. Ennek értelmében holnap zárva lesznek a háziorvosi rendelők, a fogorvosi rendelők, a szakorvosi rendelők, a védőnői tanácsadók is.

Ügyeleti rendben működik az ellátás
Az egészségügyi szolgáltatók a folyamatos egészségügyi ellátást július 1-én az ügyeleti rend szerint biztosítják. Ez vonatkozik a háziorvosi és a fekvőbeteg ellátásra is. A háziorvosi rendelők betegforgalmi bejáratánál, jól látható helyen fel kell tüntetni a legközelebbi felnőtt és gyermekorvosi ügyelet címét, telefonszámát.
Az ügyeletes patikákról ezen a weboldalon kaphatsz tájékoztatást »

Az év minden napján, így ezen a munkaszüneti napon is hívható az Egészségügyi Toxikológiai Szolgálat, ha mérgezés gyanúja merül fel. Az Országos Közegészségügyi Központ Országos Kémiai Biztonsági Igazgatóság Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálata a 06-80-20-11-99-es, ingyenes, zöld számon érhető el, ahol a várható tünetekről, elsősegélyről és az orvosi ellátás szükségességéről adnak felvilágosítást, közölte az ÁNTSZ.

Nagyszülők Lapja

Hivatalos ügyek

Nagyszülők Lapja


2015.06.30