Idén megkezdik az e-kártya bevezetését a személyi, tb- és lakcímkártya helyett

Nagyszülők Lapja

Hivatalos ügyek

Nagyszülők Lapja


Idén megkezdik az e-kártya bevezetését a személyi, tb- és lakcímkártya helyett Az e-kártya bevezetéséről döntött a kormány, mely összevonja a személyi igazolványt, lakcímkártyát, az adókártyát, és a TB-kártyát. Lázár János az e-kártya további funkcióiról, kedvezmények igénybevételéről, bevezetésének kezdetéről is beszélt. Döntött a kormány az e-kártya bevezetéséről - közölte Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Az e-kártya bevezetését még az idén megkezdik
Lázár János jelezte, hogy a kormány szerdai döntése értelmében felmenő rendszerben vezetik be az új okmányt, amely összevonja a személyi igazolványt, a lakcímkártyát, az adókártyát, a TB-kártyát és az útlevelet, kibővíthető közlekedési kedvezmények igénybe vételével és akár diákigazolványként is funkcionálhat. Az e-kártya alkalmas lesz elektronikus ügyintézésre, elektronikus aláírásra - tette hozzá.

A kártya bevezetését idén megkezdik, ingyenesen vagy méltányos áron biztosítják majd azt az embereknek - mondta a tárcavezető, célként megjelölve, hogy egy okmánnyal minden helyzetben lehessen ügyeket intézni.


Forrás: MTI / 2015. május 14.
Fotó: Internet

Nagyszülők Lapja

Hivatalos ügyek

Nagyszülők Lapja


2015.05.15