Kartonpapírból építették fel a Halászbástya monumentális mását a Szabadság téren! - Már csak pár napig látható

Nagyszülők Lapja

Aktuális

Nagyszülők Lapja


Kartonpapírból építették fel a Halászbástya monumentális mását a Szabadság téren! - Már csak pár napig látható Olivier Grossetete francia alkotó, a köztéri és közösségi művészet egyik legeredetibb egyénisége a Halászbástya monumentális kartonmását építette fel a városlakók segítségével múlt szombaton Budapesten, a Szabadság téren. Olivier Grossetete francia alkotó, a köztéri és közösségi művészet egyik legeredetibb egyénisége a Halászbástya monumentális kartonmását építette fel a városlakók segítségével múlt szombaton Budapesten, a Szabadság téren.

Múlt szombaton a Szabadság téren az arra járók szemtanúi és akár aktív részvevői is lehettek a több száz kartonalkatrészből összeálló épület létrehozásának.



Olivier Grossetete nemzetközi hírű, Marseille-ben élő művész monumentális kartonépületeit öt kontinens városaiban építette már fel, a közel kétszáz, dobozból összeállított épület felállításában, majd lebontásában pedig milliónyian vettek már részt. Épített már tornyot, templomot, mesebeli kastélyt, még egy hidat is felhúzott Avignonban, amelyet óriási léggömbök repítettek a folyó fölé.



Az elemek nálunk is - mint általában - a járókelők segítségével kerültek a helyükre, így észrevétlenül ők is a mű részévé váltak.

- A legtöbb művész ragaszkodik alkotásához, de engem mindig sokkal inkább az motivált, hogy részese lehetek egy folyamatnak, melynek során több száz ember együtt dolgozik valamin: akár a kartonépületek felépítéséről, akár a szétszedésükről van szó - idézte a francia művészt a szervezők közleménye.



Te is szeretnéd megnézni ezt a különleges alkotást élőben? Akkor siess, mert már csak pár napig magasodik a Parlament mellett - a Halászbástya kartonmása a tervek szerint október 19-ig lesz látható a Szabadság téren.

Ez is érdekelhet!
8 szuper új játszótér Budapesten - Ide feltétlenül menjetek el a gyerekkel! »


Forrás, fotók: MTI

Nagyszülők Lapja

Aktuális

Nagyszülők Lapja


2019.10.16