Semmelweis-nap 2019: Július 1-jén zárva tartanak a háziorvosi és szakorvosi rendelők, valamint a patikák!

Nagyszülők Lapja

Aktuális

Nagyszülők Lapja


Semmelweis-nap 2019: Július 1-jén zárva tartanak a háziorvosi és szakorvosi rendelők, valamint a patikák! Július 1-je Semmelweis-nap, az egészségügyi dolgozók számára munkaszüneti nap, ezért nem nyitnak ki a gyógyszertárak, háziorvosi és gyermekorvosi rendelők, és kórházi ellátásra sem mindenhol lehet számítani. Az egészségügyi államtitkárság kezdeményezésére 2011 óta Semmelweis Ignác születésnapja, azaz július 1-je munkaszüneti nap az egészségügyi és az egészségügyben dolgozók számára.

Ennek értelmében a mai napon zárva lesznek a háziorvosi rendelők, a fogorvosi rendelők, a szakorvosi rendelők, a védőnői tanácsadók is.

Csak néhány patika lesz nyitva
A folyamatos gyógyszerellátás a legtöbb településen ügyeleti vagy készenléti rend szerint lesz biztosított ezen a napon. Az egyes munkaszüneti napokon is nyitva tartó gyógyszertárak a szokásos munkaszüneti munkarendjük szerint vagy a rövidített nyitvatartásnak megfelelően lesznek elérhetők.



Ügyeleti rendben dolgoznak az orvosok is
A gyógyszertárak betegforgalmi bejáratánál, jól látható helyen és jól olvasható módon jelezni kell a legközelebbi, folyamatosan nyitva tartó vagy ügyeleti szolgálatot teljesítő gyógyszertár nevét, címét, telefonszámát, valamint az ügyeleti, illetve a készenléti szolgálat kezdő és befejező időpontját. Emellett fel kell tüntetni a legközelebbi felnőtt- és gyermekorvosi ügyelet címét, telefonszámát.

Egy adott településen vagy megyében munkaszüneti napokon is nyitva tartó, ügyeleti vagy készenléti szolgálatot ellátó gyógyszertárakról az OGYÉI honlapján tájékozódhatsz, itt >>

A mentők ugyanakkor július 1-jén is teljes kapacitással dolgoznak, országszerte 788 mentőegység riasztható. Ez összesen 1800 mentődolgozó szolgálatát jelenti – ezt már az Országos Mentőszolgálat közölte az Origóval.

Forrás: Origo, Nagyszülők Lapja, OGYÉI
Fotó: Pixabay

Nagyszülők Lapja

Aktuális

Nagyszülők Lapja


2019.07.01