76 évesen ült vissza az iskolapadba! Végül jeles bizonyítvánnyal végzett a budapesti nyugdíjas hölgy

Nagyszülők Lapja

Érdekességek

Nagyszülők Lapja


76 évesen ült vissza az iskolapadba! Végül jeles bizonyítvánnyal végzett a budapesti nyugdíjas hölgy Jeles bizonyítványt vehetett át csütörtökön egy 77 éves diák: gyógyszertári szakasszisztens képesítést szerzett a hölgy, aki olyannyira szereti munkáját, hogy idős korában is beült az iskolapadba. Jeles bizonyítványt vehetett át csütörtökön egy debreceni üzleti iskola legidősebb, 77 éves diákja: a budapesti Mák Istvánné gyógyszertári szakasszisztens képesítést szerzett - adta hírül az MTI.

Az élethosszig tartó tanulás-módszere évek óta felkapott téma és szükségszerűsége újra bizonyítást nyert, amikor idős korában is kénytelen az ember visszaülni az iskolapadba. Persze ha valaki olyan örömmel végzi munkáját, mint ez a hölgy, nem kérdés, hogy mindent megtesz azért, hogy továbbra is dolgozhasson.

Szakképzés - jeles bizonyítványt kapott Debrecenben egy 77 éves diák


Már fiatalon megszerezte az akkor szükséges végzettséget
Mák Istvánné első, gyógyszerész asszisztensi végzettségét 1962-ben megszerezve előbb a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Vállajon, majd Budapesten dolgozott patikában, később az akkori fővárosi gyógyszertári központhoz került. A bizonyítvány csütörtöki átvétele után az MTI-nek elmondta azt is: felsőfokú munkaügyi szakképesítést szerezve operatív csoportvezetőként ment nyugdíjba a gyógyszertári központból 1996-ban.

Jeles bizonyítványt kapott Debrecenben egy 77 éves diák

Nyugdíjasként is tovább dolgozott
Nyugdíjasként vállalkozásba kezdett: munkaerő-közvetítő cége patikáknak segített munkaerőt toborozni, illetve gyógyszerészeknek munkahelyet találni, miközben maga is félállásban patikában dolgozott. Amikor 2007-ben a jogszabályok változása lehetővé tette, feladta vállalkozását, és teljes munkaidőben visszatért a patikába - idézte fel; 2010-től egy budapesti gyógyszertárban dolgozik nyugdíjasként, teljes munkaidőben.



Csak akkor végezhette tovább imádott munkáját, ha újabb képesítést szerez
Újabb jogszabály-változások miatt tavaly a patika vezetője azt mondta: szeretnék, ha továbbra is dolgozna a gyógyszertárban, de ezt csak úgy teheti, ha megszerzi a gyógyszerkiadó szakasszisztens képesítést.

- Számomra nem volt kérdés, hogy vállalom a tanulást, csak az kellett megoldani, hogyan jutok el minden hétfő délután Debrecenbe - mondta Mák Istvánné.

Interjú is készült vele
- A főnököm biztatására léptem meg ezt a dolgot, nem sok gondolkodási időt adott, de azt mondta, hogy szükség van a munkámra, és ezért én ezt örömmel vállaltam - nyilatkozta Mák Istvánné a dehir.hu kamerájának, aki az oktatók szerint az egyik legszorgalmasabb diák volt az intézményben.



Mint Zajácz Gizella, az intézmény szakmai igazgatóhelyettese elmondta, eddig még nem volt olyan diákjuk, aki 70 év fölött kezdte volna el náluk a tanulmányait.

- Szerintem ez abszolút példaértékű, és fel lehet hozni, amikor például valaki azt mondja, hogy fáradt vagy hogy nem akarok tanulni, hogy de hát nézd meg, itt van ő 77 évesen. Nem a kor számít, hanem az, hogy akarjad a tudást elsajátítani - hangsúlyozta.

Forrás: MTI, dehir.hu
Fotó: Pxhere; dehir.hu

Nagyszülők Lapja

Érdekességek

Nagyszülők Lapja


2018.06.25