Fotók: cuki kis zsiráf született a Debreceni Állatkertben! Most mutatták meg először a nagyközönségnek

Nagyszülők Lapja

Érdekességek

Nagyszülők Lapja


Fotók: cuki kis zsiráf született a Debreceni Állatkertben! Most mutatták meg először a nagyközönségnek Zsiráfbika született a debreceni állatkertben! Szüleinek, Szilveszternek és Emmának tavaly áprilisban már született utóda, de az sajnos elpusztult. A kis zsiráf mintegy 450 napnyi vemhesség után, november 22-én látta meg a napvilágot. Zsiráfbika született a debreceni állatkertben, közölte az MTI. Szüleinek, Szilveszternek és Emmának tavaly áprilisban már született utóda, de az sajnos elpusztult.

A Szilveszter és Emma frigyéből világra jött recés zsiráf mintegy 450 napnyi vemhesség után, november 22-én látta meg a napvilágot - mondta el a nagyerdei vidámpark és állatkert igazgatója sajtótájékoztatón csütörtökön.



Állatgondozók nevelik a kis zsiráfot
Az állatkert zsiráfházában Nagy Gergely Sándor elmondta: a zsiráfoknál az ellés több kockázattal is jár. A korábban már anyai tapasztalatokat szerző nyolcéves Emma a szerencsés ellést követően nem neveli kicsinyét, ezért az állatápolók végzik a gondozását.



A kéthetes életerős zsiráfcsikó már látható a kifutóban szülei mellett. Születésével 165 egyedre nőtt az európai recészsiráf-állomány. A Magyarországon csak Debrecenben látható recés zsiráfok az európai fajmentő program keretében 2006 óta élnek a Nagyerdő fái alatt.



Forrás, fotók: MTI, Facebook/Debreceni Állatkert, Növénykert és Vidámpark - Nagyerdei Kultúrpark

Nagyszülők Lapja

Érdekességek

Nagyszülők Lapja


2017.12.07