Hajbeültetés 50 éves kor felett

Nagyszülők Lapja

Életmód

Nagyszülők Lapja


Hajbeültetés 50 éves kor felett A férfiak kétharmada küzd a kopaszodással, a nők közül pedig minden tizedik nő szembesül előbb-utóbb hajvesztési problémával. Mit tehet az, akinek ritkul a hajkoronája, de nem akar ebbe belenyugodni? Hajritkulással küzd, és szeretne megoldást problémájára? Már nem fiatal, de még mindig fontos Önnek a megjelenése? Akkor a hajbeültetés lehet a megoldás.

A hajritkulás egyaránt érinti a férfiakat és a nőket. A hajhullás természetes folyamat, naponta körülbelül 100 hajszál elvesztése még nem jelent problémát. De ha rövid időn belül jelentős mértékű hajritkulás alakul ki, akkor már kóros hajvesztésről beszélünk. A férfiak kétharmada küzd a kopaszodással, 25 százalékuk pedig  már 25 éves kora előtt megtapasztalja ezt. A nők körülbelül 10 százalékának vannak hajvesztési problémái, ugyanakkora szinte minden ember tapasztal élete során valamilyen mértékű hajhullást.

Hajvesztés okai, kezelése - Mit lehet tenni kopaszodás ellen?


Mi okozza a hajvesztést?
A legtöbb esetben a genetikának, életkornak, illetve a férfi nemi hormonok fokozott termelődésének tudható be a kopaszodás. A hajhullás, kopaszodás kialakulása családon belül öröklődik, férfiak esetében elsősorban az anyai ágon örökített génektől függenek a haj tulajdonságai. A férfi kopaszodás végső szakaszában a haj már csak hátul és a fej két oldalán található meg.



A férfias típusú kopaszodás, az androgenetikus alopécia általában a 20-as, 30-as években alakul ki. Férfiaknál a kamaszkorban indul el a tesztoszteron termelése, ennek hatására pedig megjelenik a DHT a szervezetben. Emiatt a hormon miatt a férfiak 30 százaléka már harminc éves korára megtapasztalja a hajhullást. Sajnos erre gyógymód jelenleg nem létezik. Különböző kozmetikumok lassíthatják a folyamatot, de ha már fellépett a haj teljes elvesztése, a probléma kezelhetetlen.

Nőknél a hajvesztés leggyakrabban a változó korban jelentkezik, bár a kiváltó oka más. Az ösztrogén csökken a szervezetben, az androgén hormonok szintje viszont emelkedő tendenciát mutat.

Hajvesztés: nem csupán testi probléma
A hajvesztés a férfiak és a nők egyik legfontosabb megjelenést érintő problémája napjainkban. Nem csak biológiai problémáról van szó: ma, amikor minden a fiatalság kultuszáról szól, a haj elvesztése óhatatlanul egyfajta bélyeg az ettől szenvedők számára.

Nem csoda, hogy a nők és a férfiak is a legkülönbözőbb termékekekkel próbálják orvosolni a problémát. Különféle samponokat, krémeket, fejbőrmasszírozókat használnak abban a reményben, hogy meggátolhatják a hajhullást Ezek a szerek és eszközök azonban csak ideiglenes megoldást nyújtanak, és nem eléggé hatékonyak. Jelenleg az egyetlen biztos módszer a kopaszodás megállítására a hajbeültetés.

A hajbeültetés kortól függetlenül alkalmazható?
Sokan úgy gondolják, hogy egy bizonyos kor felett már nem számít a külső, a szépség és a vonzó megjelenés a fiatalok privilégiuma. Ez azonban egyszerűen nem igaz. Minden életkorban fontos, hogyan nézünk ki, hiszen ez határozza meg az első benyomást, amit a környezetünkre teszünk.

Annak érdekében, hogy a kor előrehaladtával is megőrizzük fiatalos megjelenésünket, szükség lehet bizonyos szépészeti beavatkozásokra. Ezek az eljárások sok esetben nincsenek életkorhoz kötve, szinte bármelyik életszakaszban igénybe vehetőek. Ilyen a hajbeültetés is, ami akár 65 éves korban is elvégeztethető.

Egy húszas éveiben járó fiatalembernek még fontos, hogy a hajvonala minél alacsonyabban húzódjon, és ezáltal kicsi legyen a homloka. Ugyanakkor 50 éves korban a férfiakat már kevésbé zavarja a magas homlok, sokkal inkább aggódnak a fejtetőn ritkuló hajuk miatt - márpedig  a hajbeültetéssel ez a probléma is megoldható. Sőt, bár időigényes a feladat, az ősz hajszálak átültetése is lehetséges.

Tehát alapvetően nem az életkor határozza meg, hogy mikor szükséges a beavatkozást elvégezni, hanem a hajvesztés mértéke, üteme és kiterjedtsége. A hajbeültetésnek elméletileg nincs korhatára, bármilyen életkorban alkalmazható ez az eljárás. A gyakorlatban azonban tapasztalataink szerint 65 év a hajbeültetés felső korhatára.

Ugyanakkor fontos megemlíteni - főleg ebben a korban - hogy csak akkor tudjuk elvégezni a hajbeültetést, ha Ön teljesen egészséges, vagy ha a betegsége folyamatos orvosi kontroll  alatt van.

Krónikus betegség fennállása esetén is elvégeztethető a hajbeültetés?
Bármilyen betegsége is van, fontos, hogy folyamatosan kezeljék, orvosi ellenőrzés alatt álljon. Ha például magas vérnyomásban szenved, de az kontroll alatt van, akkor a beavatkozást el tudjuk végezni. Hasonlóan járunk el diabétesz vagy epilepszia esetén is.

Amennyiben Önnek bármilyen tartós betegsége van, írásos jóváhagyás szükséges a kezelőorvosától, amelyben a helyi érzéstelenítéssel végzett hajbeültetést engedélyezi. Ilyen beleegyezésre van szükség bármilyen krónikus betegség esetén is. A szakvélemény azért is fontos, mert ha nem tudjuk eldönteni, hogy alkalmas-e a beavatkozásra, akkor a kezelőorvosa - aki jobban ismeri az Ön esetét - segíthet ennek tisztázásában.

A HIMG klinika, a hajbeültetés szakértője


A HIMG klinika Magyarország legnagyobb és legmodernebb hajbeültetési központja. A legfejlettebb technikát és legjobb minőségű eszközöket használjuk, orvosaink pedig folyamatosan képzik magukat és sajátítják el a hajbeültetés legújabb módszereit. Kiemelkedő, 20+ év kombinált tapasztalattal rendelkeznek, a legtöbb hajbeültetést elvégzett specialisták közé tartoznak Közép-Európában.

Klinikánk nemzetközi színvonalú eszközparkkal rendelkezik, és az egyetlen olyan hajklinika, ahol Ön háromféle hajbeültetés közül választhat. A beavatkozások szinte teljesen fájdalommentesek, az Európában kapható legvékonyabb tűvel dolgoznak orvosaink, ezáltal a fejbőr is gyorsabban gyógyul.
 
Fontos információ, hogy ez egy specialista klinika, tehát csak hajbeültetéssel foglalkozunk, csak ilyen beavatkozásokat végzünk.

Lényeges, hogy klinikánkon kizárólag hajbeültetésben tapasztalt orvos végzi a hajbeültetési beavatkozást. Tehát a HIMG Klinikánaz Ön hajbeültetését nem asszisztens végzi! Így garantáljuk, hogy minden esetben szakértő és tapasztalt orvosi kezek által történik a hajbeültetés.

Minőségi hajbeültetés Budapesten? Válassza a HIMG hajbeültetési klinikát!

Kép forrása: unsplash.com

[Támogatott tartalom]

Nagyszülők Lapja

Életmód

Nagyszülők Lapja


2019.09.18