Nincs többé hátfájás, derékfájás! Napi otthoni gerinctorna gyakorlatok videóval, képekkel

Nagyszülők Lapja

Életmód

Nagyszülők Lapja


Nincs többé hátfájás, derékfájás! Napi otthoni gerinctorna gyakorlatok videóval, képekkel A hátad, nyakad, derekad fáj? Sajog? Szúr? Az esti alvás könnyít rajtad ugyan, de másnap minden kezdődik előről? Akkor nem marad más, mint napi pár percben átmozgatni hátizmaidat. A csodálatos eredményt hamarosan érezni fogod! Gerinctorna videó hátfájásra. Mindennapi gerinctorna: aki ülő, vagy álló foglalkozású annak nem ismeretlen a minden estére, netán már délutánra bekövetkező nyaki-, háti-, deréki fájdalom. Húzódik, szúr, merev, zsibbadt, sorolhatnánk a tüneteket. Az éjszakai pihenés még talán meg is oldja egy kicsit, de másnap minden kezdődik előröl…

Pap Andrea gyógytornász szakértőnk videója a gerinc mindennapi tornáztatására mutat be rövid gyakorlatokat, amit otthon bárki könnyen elvégezhet.

Tornagyakorlatok hátfájásra - nem bonyolult, nem igényel sok időt
Ha ki szeretnénk lépni ebből a mókuskerékből, bizony nem várhatunk a sült galambra, a folyamatba be kell avatkozni! Első lépésként mondjuk elég az elhatározás, hogy minden napra csináljunk valami olyan gyakorlatot ami oldja a gerinc terheltségét, a kötöttséget, és nem is túl bonyolult. Sőt ami a legtöbbeknek jól hangzik az, hogy nem igényel sok időt - mondja a Pap Andrea gyógytornász.

Mi szükséges a mindennapi gerinctornához?
1. megszabadulni a hétköznapi ruhától és otthoni ruhába bújni
2. keresni egy akkora helyet a lakásban ahova le tudunk feküdni és elférünk hosszában
3. ugyanide egy polifoamot vagy törülközőt leteríteni
4. előkészíteni egy nagyobb gimnasztikai labdát (55-65 cm átmérőjüt - nem nehéz beszerezni, nagyobb hipermarketek polcain ott találod).

Mindennapi gerinctorna videó




Azok kedvéért, akik a videót nehezen tudják követni, kikockáztuk a gerinctorna videó képsorait.
1.
1

2.
2

3.
3

4.1
4

4.2
4.1

5.
5

6.1
6

6.2
6.1

7.
7

8.1
8

8.2
8.1

8.3
8.2

8.4
8.3

8.5
8.4

Tippek gyógytornásztól

A fenti, önállóan is biztonsággal végezhető gyakorlatsorral már sokat tehetünk azért, hogy terhelt gerincünk megkönnyebbüljön, izmaink a feszességből újra éledhessenek, és mindennapi, vagy heti többszöri rendszeres végzésével jobban bírjuk majd a terhelést!

1. Minden gyakorlatból végezzünk lassan 4-et, köztük pillanatnyi pihenőket tartva, lazán, nem kapkodva és nem túlfeszítve.
2. Első alkalommal csak ismerkedjünk a gyakorlatokkal, a labda kigurulhat, így mindkét oldalról pakoljuk el a törékeny, vagy sérülést okozható tárgyakat.
3. Ismétlésszámban és -intenzitásban mindenki saját erejéhez és ügyességéhez mérten gyakoroljon, először csak a négyes, vagy akár kevesebb ismétlésekkel, később növelhető ez a szám.
4. A gyakorlatokat mindig lassan, jól érezhetően végezzük, odafigyelve arra, hogy a lehető legtöbb mozgást hozzuk ki az adott gyakorlatból.

Nagyszülők Lapja

Életmód

Nagyszülők Lapja


2016.01.25