Edd magad egészségesre! - Egészséges ételek - Melyik étel milyen betegség ellen jó?

Egészségügyi problémád van? Ugye tudod, hogy a jól megválasztott ételekkel rengeteget tehetsz az egészségedért! Összeállításunkból megtudhatod, hogy melyik gyümölcs, zöldség, fűszer milyen betegségekre jó.

Edd magad egészségesre – Keresés egészségügyi problémák szerint

keresés
Betegség

Zöldségek, gyümölcsök immunerősítés kezelésére

vonal
Alma

Alma

Edd magad egészségesre

Tartalmaz A, B-komplex, C-vitamint és magas az ásványi anyag tartalma, ami jó hatással van az emésztésre. A benne található cink, fluor, jód, kalcium, kálium, szelén mind együtt szolgálják az egészségünk megőrzését és elengedhetetlenül szükségesek az erős, ellenálló immunrendszerünk kialakulásához. Az almának magas a flavonoid tartalma, ami antioxidáns hatású, így semlegesítve a sejteket károsító oxidációs folyamatokat. Főleg az alma héjában találhatók a fő antioxidánsok, mint az epicatechin, phloretin glycosid, quercetin glycosid, chlorogénsav. A flavonoidok erősítik az immunrendszert. További tulajdonságai, hogy májvédő hatású, gyulladáscsökkentő és rákmegelőző, segítenek a vírusok és baktériumok leküzdésében. Kutatások bizonyítják, hogy csökkenti az asztma kialakulását az almalé magas antioxidáns tartalma.

Az alma rosttartalma segíti az emésztési folyamatokat. Hasmenésre és székrekedésre egyaránt alkalmazható. Rosttartalmának 1/3 része pektin, ennek köszönhetően javítja az anyagcserét, savtartalma pedig serkenti a bélmozgást.

Az alma rákmegelőző tulajdonsággal is bír és csökkenti a vastagbél daganatok kialakulásának kockázatát, mivel megköti a rákkeltő anyagokat a bélben. Csökkenti a koleszterinszintet és a cukor felszívódását, így cukorbetegség esetén is jó hatással bír. Tisztítja a légutakat, mely a gyulladás leküzdésében fontos.

Az alma a feldolgozás során a hatóanyagok nagy részét megőrzi, így változatos módon fogyaszthatjuk és készíthetjük el. Köztudott az almaecet zsírégető tulajdonsága, szárított héjából pedig teát készíthetünk gyomor és bélbántalmak ellen, de az alma levét üdítőként is ihatjuk.
 
 

Milyen betegségekre jó?

emésztési problémák |rákos megbetegedések |koleszterin probléma |cukorbetegség |gyulladásos megbetegedések |asztma |immunerősítés |májbetegségek |vírusos- és bakteriális betegségek |
Cékla

Cékla

Edd magad egészségesre

A mostohanövényként kezelt cékla rendkívül jó élettani hatással van szervezetünkre. A- B- C-vitaminban gazdag, így antioxidáns hatású. B9-vitamintartalmának köszönhetően vérképző hatású és folsavtartalma elengedhetetlen a magzat fejlődéséhez, ezért kismamáknak kifejezetten ajánlott a fogyasztása. Ásványi anyag tartalmáról is elmondhatjuk, hogy rendkívül magas. A benne található kálium vizelethajtó hatású, de bővelkedik foszforban, kalciumban, kénben, nátriumban és vasban is. Ásványi anyagainak és vitaminjainak köszönhetően immunerősítő és méregtelenítő hatású, így egy méregtelenítő kúra során nem hagyható ki étrendünkből a cékla. Tumorellenes hatású, mely a céklában található betainnak köszönhető, ami egyben a cékla vörös színét is adja. Kemoterápiás kezelésen átesett betegek körében végzett kutatás kimutatta, hogy néhány hetes céklakúra után jelentő javulás mutatható ki állapotukban.

Szervezetünkre gyakorolt egészségvédő és betegségmegelőző tulajdonságai igen széles skálán mozognak, amik a következők: tumorellenes, gátolja a rákos sejtek szaporodását, segíti a vörösvérsejtek szaporodását és regenerálódását, nátha és influenza elleni szer, megszünteti a refluxos tüneteket, kedvező hatással van a menstruációs zavarok és vérszegénység esetén, jó hatással van az izomszövetekre, enyhe hashajtó hatású, székrekedés és aranyér esetén is alkalmazható, javítja a szív- és tüdőbetegek fizikai állapotát, méregtelenítő lúgosító hatású, visszaállítja a szervezet sav-bázis egyensúlyát, alacsony kalória- és szénhidráttartalmú, így diétázók is fogyaszthatják, mitesszerek, pattanások és korpásodás elleni szer, rendszeres fogyasztása javítja az általános közérzetet.

Rendkívül értékes összetevői, és az egészségre gyakorolt hatása miatt mindenkinek ajánlott a fogyasztása. Természetesen nyersen elkészítve és fogyasztva fejti ki leginkább áldásos hatását. Készíthetünk belőle céklalevet, almával, vagy sárgarépával, de salátának is kitűnő lereszelve tormával és almával kiegészítve. Süteményben is megállja a helyét, de köretként is fogyasztható.
 
 

Milyen betegségekre jó?

rákos megbetegedések |szívbetegség |tüdőbetegség |vérképzési probléma |magzatvédő |vizelethajtó |immunerősítés |reflux |méregtelenítés | lugosítás |menstruációs zavarok |székrekedés | aranyér |bőrápolás |
Fahéj

Fahéj

Edd magad egészségesre

A fahéj fűszer- és gyógynövény számos egészségvédő hatása ismert. Erős antioxidáns hatású számos vegyületének köszönhetően, köztük a mangánnak. Immunerősítő, vírus- és baktériumölő. Gombás fertőzések, akár lábgomba esetén a fahéj olaj hatékonyan alkalmazható. Megfázás és fertőző betegségek esetén kiváló gyógyhatású.

Ízületi gyulladások, arthritis esetén is hatásosan szer. A fahéj csökkenti a metabolikus szindróma, azaz több, egymással összefüggő anyagcserezavar együttes fennállásának kockázatát, mivel inzulinszerű hatásával javul a szervezet inzulinválasza.
Csökkenti a koleszterinszintet, mézzel párosítva megelőzheti a gyomorfekélyt. Gyomorerősítő, a különböző gyomorpanaszok esetén is hatásos, étvágy- és emésztésserkentő tulajdonságú. Fokozza a vérkeringést és az anyagcserét, így enyhe zsírégető elősegítve ezzel a fogyást. Görcsoldó és segít megszüntetni a puffadást, de a hányinger esetén is jó segítség. Enyhe fájdalomcsillapító hatással bír. Kellemes aromáinak köszönhetően hangulatjavító és afrodiziákum is.

Kedvező hatását bőrünkön is kifejti alkalmazása során. Ápolja, tonizálja, simává és rugalmassá varázsolja bőrünket, valamint vérbőséget okoz, amivel hatásosan kezelhetjük a narancsbőrt. A fahéj fenoltartalma csökkent a szövetkárosodást, lassítva ezzel az öregedést.
Megelőzhető vele a szívbetegségek, csökkenti a véralvadást és gyulladásgátló tulajdonsága is van, késleltetve ezzel szervezetünk idő előtti öregedését.

Kedvező hatásai ellenére, túlzott, nagymértékű fogyasztása gyomor- és májpanaszokat is okozhat a fahéjban lévő kumain miatt.

Kellemes íze miatt nagyon sok ételhez használhatjuk. Leggyakrabban süteményekhez pékárukhoz használjuk, de remekül harmonizál a gyümölcsökkel is. Bátran használjuk gyümölcsleveshez, kompótokhoz, turmixokhoz, de a krémeket is megbolondíthatjuk vele. Tejbegríz, tejberizs és a szilvás gombóc elképzelhetetlen nélküle, de italokhoz is jól illik. Fűszerezhetünk vele italokat is, forró csokoládét, teát, vagy a bort, de kipróbálhatjuk húsokhoz is pácként.
 
 

Milyen betegségekre jó?

immunerősítés |vírusos- és bakteriális megbetegedések | fertőző betegségek |gombás megbetegedések |megfázásos megbetegedések |ízületi betegségek |anyagcsere betegségek |koleszterin problémák |emésztőrendszeri megbetegedések | étvágytalanság |hányinger |fájdalomcsillapító | gyulladáscsökkentő |afrodiziákum |bőrápolás |szív- és érrendszeri megbetegedések |
Fekete retek

Fekete retek

Edd magad egészségesre

A fekete retek gazdag B1-, B2- és C-vitaminban, antioxidáns hatású vegyületekben (aszkorbinsav, karotenoid, polifenokos komponensek, tocoferol) és illóolajokban (raphanin, raphanol, mustárolaj-glikozidok). Ásványi anyag tartalma is jelentős: foszfort, kalciumot, káliumot, magnéziumot, vasat, niacint tartalmaz. Kalóriaszegény és magas rosttartalmú növény.

A benne található kálium-nátrium arány rendkívül kedvező szervezetünk számára, mivel káliumban gazdag, de nátriumban szegény zöldségről van szó. A keringési betegségek kialakulásában fontos ez a tényező, hiszen a magas vérnyomásnál a kálium csökken, míg a nátrium megnő a szervezetben. Tehát a fekete retek kálium-nátrium aránya képes helyreállítani ezt az egyensúlyt, szabályozza a vérnyomást. Magas káliumtartalma vízhajtó hatású. Jelentős mennyiségű C-vitaminja szervezetünket ellenállóbbá teszi a betegségekkel szemben, és jó hatással van a fogak, fogíny, csontozat és a bőr állapotára. Serkenti az epetermelést, ezáltal szabályozza az emésztést és az anyagcserét. Ebből fakadóan gátolja az epekő és epehomok képződését és megelőzi az epebetegségeket.

A retek leve megelőzi és gyógyítja a felső légúti megbetegedéseket, reumát, köszvényt, ízületi gyulladást, bőrbetegségeket, használhatjuk virágpor-allergiák esetén, daganatellenes hatású, lúgosítja a szervezetet és a népi gyógyászatban ismert szeplő elleni szerként is a sózott retek nedve, de ajánlották cukorbetegség és potenciazavarok esetén is.

Természetesen nyersen fogyasztva fejti ki leginkább gyógyító hatását, ezért bátran fogyasszuk a levét, használjuk salátákhoz, szendvicsekhez, de levesekhez és húsételekhez is köretként. Tartsuk egészségünk megőrzése érdekében retekkúrát, fogyasszuk mézzel.
 
 

Milyen betegségekre jó?

vérnyomás |vízhajtó | immunerősítés | fog- és ínybetegségek | csontbetegségek |epebetegségek |felső légúti megbetegedések |ízületi betegségek |bőrbetegségek |emésztési problémák |virágpor-allergia |lugosítás |cukorbetegség |potenciazavar |
Fokhagyma

Fokhagyma

Edd magad egészségesre

A fokhagyma fontos ásványi anyagokat tartalmaz, valamint A-, B-, C- és E-vitamint. Összetevőiből következik, hogy antioxidáns hatású, immunerősítő növény. Jellegzetes illatát egy kéntartalmú anyagnak köszönheti.

Bizonyított élettani hatásai: baktérium,- vírus- és gombaellenes hatású, segíti az emésztést, az epe és a máj működését, bélfertőtlenítő, bélféregűző, vérnyomás csökkentő.
Nem bizonyított, de koleszterinszint csökkentő hatást is tulajdonítanak a fokhagymának.

Hatásosan alkalmazható daganatos betegségek, cukorbetegség, szívbetegségek, szívroham, ólommérgezés, lepra és még AIDS esetén is, továbbá erős antibiotikum. Naponta 3-12 darab fokhagymagerezd elrágása, segíti a fertőzések gyógyulását és gátolja a vérrögképződést, a fokhagymalé pedig gyógyítja a bőrfertőzéseket.
Azonban ellenjavallt véralvadási problémák esetén, mert gátolja a vérrögképződést, szoptató kismamáknál, mert a tejbe jutva hasmenést okoz a babáknál, nagy mennyiségű alkalmazása orvosi felügyelet nélkül, továbbá bőrkiütést is okozhat.

Használhatjuk különböző ételek ízesítésére például: leves, főzelék, húsételek, saláták, szószok, mártások, de húsok páclevéhez és kolbászhúshoz is előszeretettel használjuk. Összezúzva, vagy szárítva porrá őrölve is tehetjük ételízesítőként a készítendő ételbe.
 
 

Milyen betegségekre jó?

immunerősítés |vírusos- és bakteriális megbetegedések |gombás megbetegedések |emésztési problémák |epebetegség |májbetegség |emésztőrendszeri megbetegedések |szív- és érrendszeri megbetegedések |rákos megbetegedések |nehézfém mérgezés |fertőző megbetegedések |bőrbetegségek |
Kapor

Kapor

Edd magad egészségesre

A kapor gazdag rostban és vitaminokban. A-, B1-, B2-, B3-, C- és E-vitamint tartalmaz. Ugyanez elmondható az ásványi anyag összetevőiről is. Cink, foszfor, kalcium, kálium, magnézium, réz és vas is megtalálható benne. Továbbá folsav, pektin és riboflavin. Többszörösen telítetlen zsírsavai az omega 3 és 6.

Illóolaja kisadagban izgató, nagy adagban nyugtató hatással van szervezetünkre. Az illóolajában lévő karvon tumorellenes és antioxidáns hatású. A kaporról elmondhatjuk, hogy erős antioxidáns és antimikrobás hatású erősítve ezzel immunrendszerünket. Ebből a szempontból felveszi a versenyt a fokhagymával. Baktériumellenes hatása gátolja a belekben, de a szervezet más pontján is a káros kórokozók elszaporodását, hasmenés esetén is bevethető és a bélféregűző teák is tartalmaznak kaprot. Védi a húgyutak egészségét, megakadályozva az E-coli baktérium megtelepedését. Kálium tartalma csökkenti, szabályozza a vérnyomást, így megelőzhetővé válik az agyvérzés és a szívinfarktus. Jó hatású angina pectoris esetén és a szívizom vérellátása szempontjából, valamint szívkoszorúér-tágító tulajdonságú. Használható a renyhe menstruáció megerősítésére, de várandósoknak nem ajánlott. Vanádium tartalmának köszönhetően csökkenti a koleszterinszintet és a vércukorszintet, szabályozza az inzulin termelődését, de erősíti a csontozatot és a fogakat, továbbá az izmok növelésére, szálkásításra is alkalmazható. Utóbbi alkalmazásánál nem szabad túladagolni. Gyomorerősítő, vizelethajtó, étvágyfokozó, szélhajtó. Antibakteriális hatását a szájban is kifejti, biztosítva ezzel a friss leheletet. Férfiaknál hatásos a merevedési reflex erősítésére.

Kedvelt fűszernövényként nem csak savanyúságokat ízesíthetünk vele, de leveseket, főzelékeket és önteteket, salátákat is. Jótékony hatásait természetesen nyersen fogyasztva és felhasználva fejti ki leginkább. Leveleit és termését frissen, vagy szárítva is használhatjuk. Készíthetünk belőle teát is.
 
 

Milyen betegségekre jó?

rákos megbetegedések |immunerősítés |bakteriális megbetegedések |emésztőrendszeri megbetegedések |húgyúti megbetegedések |szív- és érrendszeri megbetegedések |menstruációs problémák |cukorbetegség |csontbetegségek |vizelethajtó |étvágytalanság |impotencia |
Paprika

Paprika

Edd magad egészségesre

Közismert, hogy a paprika sok C-vitamint tartalmaz, de emellett nagy mennyiségben található meg benne az A-vitamin és különböző B-vitaminok, valamint gazdag béta-karotinban is. Ásványi anyagai közül jelentős a kálium, magnézium és a vas.

A paprika összetételének köszönhetően erősíti az immunrendszert, csökkenti a vér koleszterin szintjét, fokozza a nyál és a gyomorsav kiválasztását, továbbá javítja az emésztőrendszer működését, az anyagcserét, a keringést és vérnyomás szabályozó. Reumatikus ízületi gyulladásokra jótékonyan hat a paprika kivonata. Csípősségét a kapszaicin okozza, mely fertőtlenítő hatású. Likopin és bioflavon tartalma fontos szerepet játszik a rákos megbetegedések megelőzésében.

Szervezetünkre gyakorolt áldásos hatását természetesen nyersen fogyasztva fejti ki leginkább. Készíthetünk salátát belőle, tehetjük szendvicsbe, de ha hirtelen sütjük a paprikát például wokban, még akkor sem vész el belőle sok vitamin. A töltött paprika is közkedvelt, ugyanúgy, mint a nyár nagy slágere a lecsó, de sült húsok mellé különböző zöldségekkel is párosíthatjuk.
A zöldpaprikát savanyúságnak is eltehetjük, de a fűszerpaprikát szárítással is tartósíthatjuk.
 
 

Milyen betegségekre jó?

immunerősítés |koleszterin problémák |emésztési problémák |érrendszeri megbetegedések |ízületi betegségek |rákos megbetegedések |
Paradicsom

Paradicsom

Edd magad egészségesre

A paradicsom az egyik legegészségesebb zöldségünk. Sok vitamint és ásványi anyagot tartalmaz. Kiemelkedően magas a C-vitamin benne, de jelentős az A-, B1-, B2-, E- vitamin tartalma, de ezeken kívül számos vitamin forrása és gazdag karotinban is. Számos ásványi anyaga közül, meg kell említenünk a káliumot, foszfort és a szilíciumot. Káliumtartalma tisztítja a vért, a többi ásványi anyag - amely még megtalálható benne - segít eltávolítani a vérből a mérgeket. Magas víztartalmának köszönhetően megakadályozza a vér besűrűsödését.

Magas antioxidáns hatású és gátolja a rákos sejtek kialakulását. Védi a májat, jó hatással van a mellékvese működésére és csökkenti a prosztatarák kialakulását. Használhatjuk méregtelenítő kúra során. Gyógyítja a szervezetben zajló gyulladásos betegségeket (pl.: húgyhólyag gyulladás, vesegyulladás), a köszvényt, az ízületi gyulladást, reumát, oldja a vesekövet, epekövet. Fokozza, serkenti az immunrendszer működését. Részben magas A-vitamin tartalmának és vértisztító hatásának köszönhetjük, hogy jótékonyan hat a májbetegségekre. A legnagyobb mennyiségben a paradicsomban található meg a likopin vegyület, ami antioxidáns hatású daganatellenes anyag, hő hatására nem károsodik. Az A-, C-, és E-vitamin tartalma megvédi sejtjeinket a káros szabadgyököktől. Bőrproblémákra, napégésre, sebgyógyulásra a paradicsom A-vitaminja hoz gyógyulást, így nem csak belsőleg, de külsőleg is védelmet nyújt számunkra. Használjuk ezért sebekre pakolásként, ami fertőtleníti és tisztítja segítve ezzel a gyógyulást, de arcpakolásként is kényeztethetjük a bőrünket vele.

Legegészségesebb nyersen fogyasztani, de vigyázzunk, ne együnk éretlen zöld paradicsomot, mert a benne lévő szolanin anyag mérgező, ami az érés során bomlik le. Természetesen a szabadföldön, napfényben érlelt paradicsom a legjobb vitamin és ásványi anyag forrás. A paradicsomot szinte minden ételbe beletehetjük, vagy díszíthetünk vele. Készülhet belőle zöldsaláta, tehetjük szendvicsbe, megaszalhatjuk. Ivólé formájában is kitűnő táplálék, de tálalhatjuk sültekhez és főzhetünk belőle levest, vagy szószt is.
 
 

Milyen betegségekre jó?

vértisztító |vérképzési zavar |rákos megbetegedések |májbetegségek |vesebetegségek |méregtelenítés |gyulladásos megbetegedések |ízületi betegségek |epebetegségek |bőrbetegségek |bőrápolás |
Sárgarépa

Sárgarépa

Edd magad egészségesre

A répa tartalmaz A-, B-, C-, E- és K-vitaminokat, foszfort, kalciumot, káliumot, krómot, magnéziumot, nátriumot, vasat. Kiemelkedő béta-karotin forrás, ami az A-vitamin elő vitaminja, de más karotinok is megtalálhatók benne. A máj a béta-karotint A-vitaminná alakítja át, mely nélkülözhetetlen a szem jó fényérzékeléséhez, így javítva a látást.

A répa erősíti és regenerálja az immunrendszerünket, fokozza a csecsemőmirigy működését, jó hatással van a nyálkahártyára, csökkenti a koleszterinszintet, segít az ízületi gyulladás leküzdésében. Magas rosttartalma tisztítja a beleket, serkenti a mellékvese és a hasnyálmirigy működését. Daganat megelőző hatású, csökkenti a tüdőrák, vastagbél, gyomor, méhnyak, légúti, és bőrdaganatok kialakulásának kockázatát. A répa savtalanítja a vért, segítve ezzel a máj működését. A májunk és a bőrünk állapota szorosan összefügg. Ha a májunk jól működik, az a bőrünk állapotán is látszódik, ezáltal a bőrproblémák is orvosolhatók. Segíti a csontok és a fogak fejlődését, nem véletlenül tartalmaznak a bébiételek sárgarépát.

Fogyaszthatjuk nyersen a répa levét, adhatjuk salátákhoz szeletelve, diéta során lereszelve, vagy hasábra vágva mártogatósokhoz, bár hőkezelve a béta-karotinja jobban hasznosul. Készülhet belőle leves, főzelék, de sütemény is. Párolhatjuk is és tálalhatjuk más zöldségekkel húsok mellé köretként.
 
 

Milyen betegségekre jó?

látás |immunerősítés |csecsemőmirigy működési zavar |nyálkahártya |koleszterin probléma |ízületi betegségek |emésztőrendszeri megbetegedések |mellékvese |hasnyálmirigy |májbetegségek |csontfejlődés |bőrproblémák |
Szilva

Szilva

Edd magad egészségesre

A szilva gazdag vitaminban és ásványi anyagban, valamint antioxidánsokban. Egy szem szilva már annyi vitamint és antioxidánst tartalmaz, mint egy marék áfonya. Tartalmaz B1-, B2-vitamint és majdnem minden B-vitamint, de megemlíthetjük még az A-vitamint, az A-provitamint, béta-karotint és a C-vitamint. Ásványi anyagok közül a foszfor, kalcium, kálium, magnézium található meg benne, nyomelemként a cink. Antioxidánsai az antocián színanyagok, rutin, quercitin, flavonoidok és a legtöbbet a szilva héja tartalmazza, ezért ne pucoljuk meg a szilvát fogyasztáskor. A gyümölcs 85%-a víz, de kevés cukrot tartalmaz.

Kedvező élettani hatásai a következők: magas rosttartalma miatt székrekedésre ajánlott, különösen az aszalt szilva, vizelethajtó, vitamin, ásványi anyag és antioxidánsai miatt immunerősítő, véd a szív- és érrendszeri betegségekkel szemben, alacsony a kalóriatartalma, fitotápanyagai gátolják a rákos sejtek növekedését.

Fogyaszthatjuk nyersen – hisz így a legegészségesebb -, de elkészítésének csak a fantáziánk szabhat határt. Készíthetünk belőle kompótot, ivólevet, vagy lekvárt, amelyhez a jó érett szilva a legalkalmasabb. De kiváló süteményekbe is, vagy sült húsok mellé.
 
 

Milyen betegségekre jó?

székrekedés |vizelethajtó |szív- és érrendszeri megbetegedések |rákos megbetegedések |immunerősítés |
hirdetés

BABAVÁRÓ VAN A CSALÁDBAN?
Ajándékot keresel neki? Szeretnéd meglepni valamivel? A Pocakosnapló, a best seller kismamakönyv garantáltan telitalálat lesz! Kattints ide és lepd meg élete legfontosabb naplókönyvével! >>

vonal

[x] hirdetés

hirdetés

[x] hirdetés

hirdetés

ELLÁTÁSOK, TÁMOGATÁSOK KISOKOSA

Állami támogatások, kedvezményes nyugdíj, ápolási díj, időskori segély, egyszeri segély, nyugdíjas bérlet, özvegyi nyugdíj... Nézd meg, hogy mik a feltételei az ellátásoknak, támogatásoknak.

[x] hirdetés

Legnépszerűbb

Webáruház ajánló

Ha nem jön a baba

Ha nem jön a baba

2 400 Ft.-

Megnézem

Pocakosnapló

Pocakosnapló

2 800 Ft.-

Megnézem

Videók

Recept ajánlatunk

Zöldséges csirkemell

Zöldséges csirkemell

Várandós kismamáknak ajánlott ételek >>
12 hónapos kortól. >>

Hozzávalók: 4 db csirkemell 1 fej lilahagyma 1 csomó újhagyma 3 db paradicsom 1 db paprika 15 dkg reszelt sajt Tej Jódozott só Bors Mustár Vaj

Recept:

A csirkemellet alaposan megmossuk, majd a mustárral ízesített tejben 1-2 órát pácoljuk. A hagymákat, paradicsomot, paprikát karikákra vágjuk.

Egy tűzálló tálat kikenünk egy kevés vajjal. A csirkemellet alaposan lecsöpögtetjük, sózzuk, enyhén borsozzuk(...) tovább a teljes recepthez...


hirdetés

CSED, GYED, GYES kalkulátor

Tudod, hogy mennyi lesz a Csed, Gyed, Gyes összege? Kalkulátorunkkal könnyen kiszámíthatod. Speciális eset a Tiéd? Nálunk mindenki megtalálja a rá vonatkozó számításokat!

[x] hirdetés

Legfrissebb szakértői válasz

Szatmáry Tünde Katalin

Szatmáry Tünde Katalin

Kiemelt hazai és nemzetközi nyugdíjszakreferens

tovább a szakértőhöz >>

Tisztelt Mátéfi Ilona!!!

A tartósan beteg gyermek részére kiállított igazolását szíveskedjen a nyugdíj igényéhez csatolni mivel az igény- elbírálás egy összetett folyamat ezért a részletek alapos ismerete szükséges az állásfoglaláshoz.Amennyiben pontos választ szeretne kérem emailben szíveskedjen megkeresni.Köszönöm.

Rovatok

Cikkek témái

Szolgáltatások

Konyha
Nagyi receptek / Receptek ételallergiára, betegségekreEdd magad egészségesre

Egészség
Gyógynövénykereső / Gyógyfürdőkereső

Unoka
Unokám fejlődése / Baba receptek / Baba alvás kalkulátor / Baba hossz kalkulátor / Baba súly kalkulátor

Horoszkópok
Baba horoszkóp / Szülő horoszkóp

Nyereményjátékok

Fórum
Szakértők
Webáruház
Videótár
Programajánlók

rssRSS hírcsatorna

Ezt olvastad már? [x]
Felnőtt betegségek

Infarktus mellkasfájdalom nélkül - Milyen jelek utalhatnak még infarktusra? Miért veszélyes, ha kezeletlen marad? Kiket érint?

vissza vissza
Advertisement