Kötött poncsó kislányoknak házilag - Fotókon 12 bűbájos ötlet, amit te is elkészíthetsz

Nagyszülők Lapja

Otthon, kert

Nagyszülők Lapja


Kötött poncsó kislányoknak házilag - Fotókon 12 bűbájos ötlet, amit te is elkészíthetsz A poncsó nem hiányozhat egy igazi nő ruhatárából, még akkor sem, ha ez a nő még csak egy pár éves kishölgy. A poncsó öltöztet, stílust ad, és legfőképpen melegíti a kisgyerek hátát, mellkasát. Mutatunk néhány őszi poncsó ötletet - kösd meg te is az unokádnak! A kötött poncsó egy igen sokrétűen kihasználható ruhadarab, ami egy igazi nő ruhatárából nem hiányozhat, még akkor sem, ha ez a hölgy még csak alig pár éves...

Ősszel utcára kardigán vagy kiskabát helyett lehet hordani, illetve hűvösebb idő esetén még akár a szobában is jó szolgálatot tehet, tulajdonképpen úgy működik, mint egy kötöttmellény.

Kislányok előszeretettel hordanak poncsót, mert egy hozzá illő cicanadrággal és egy kis csizmával ugyanolyan csinosan és divatosan tudnak kinézni, mint az ő csodálatos anyukájuk.

Lenti fotós összeállításunkat ötletindítónak szánjuk. Nézz körül te is, és ne mulassz el egy divatos őszi poncsót kötni kislány unokádnak!

12 ötlet kötött őszi gyerekponcsóra - kösd meg te is az unokádnak!


1. Klasszikus őszi poncsó magas, visszahajtott nyakmegoldással, díszgombokkal, ami leginkább egy kellemes őszi színben vagy pasztell árnyalatban mutat jól. Ha kiteríted a ruhát, akkor egy téglalap alakot kapsz - nincs sok nehezítés benne, ezért kezdők is könnyen megköthetik.


Fotó: Facebook

2. A fentiek láttán Edit is megkötötte saját lánykájának ezt a poncsót, és fel is töltötte a képet a Facebookra.

Ha valaki szintén el szeretné készíteni, akkor tudnivaló, hogy: a vállszélességet kell méretnek venni, és egy hosszabb szárú téglalapot kell kötni, ami félbehajtható lesz. A képen is látszik, hogy a kötés egy egyszerű sima kötés, ami már csak azért is előnyös, mert ezzel a kötéssel jobban alakul a testhez a ruha, és nem lesz merev. A sima-fordított passszékat is jó megtartani, hogy az egy kicsit összetartsa a széleket - ezáltal lesz jobb a poncsó formája.


Fotó: Facebook

3. Ez a "V"-kivágású poncsó a színes csíkjaival már kezd arra az eredeti ponchóra hajazni, amit az indiánok az Andokban már évszázadok óta hordanak.


Fotó: Pinterest

4. Rojtos aljjal, csíkos mintával, kis gallérral, kötővel, bojttal megint egy újabb stílust kapunk.


Fotó: knitpicks.com

5. Még extrább lesz a horgolt vagy kötött poncsó, ha a színeket ügyesen kombináljuk, vagy egy extra kötésmintát választunk.


Fotó: Pinterest

6. Vidám, színes poncsó indiános változatban.


Fotó: familie.de

7. Extra meleg kötött poncsó csavartmintával hosszú ujjal, passzéval.

Fotó: stricken-mit-strickanleitung.de

8. Kisebb gyerekeknek feltétlenül vidám és színes poncsót kössünk, a hozzávaló csősapka pedig lehet ugyanolyan színű, mint a passzé színe.


Fotó: pickles.no

9. A lenti poncsó a legjobb példa arra, hogy egy egyszerű szürke ruhadarab is lehet bájos és divatos. Itt egy kötözővel és egy visszafogott virágdíszítéssel lett a poncsó megbolondítva.


Fotó: makerist.de

10. Poncsó egészen miniknek kis kapucnival, zsebbel, divatgombbal - ebben a szerelésben nem lehet megfázni, tulajdonképpen mellényként működik, jó melegen tarja a kisgyerek hátát, mellkasát. A poncsó zsebe rendkívül praktikus, itt lehet tartani ezt-azt.


Fotó: etsy.com

11. Egyszerű, de nagyszerű poncsóváltozat.


Fotó: etsy.com

12. A poncsó egy olyan ruhadarab, ami soha nem tud kimenni a divatból. Nem csoda.


Fotó: crazypatterns.net

Küldd el nekünk a saját magad által kötött gyerekponcsót, és írd le egy-két mondatban, hogy hogyan készült, milyen kötést, trükköt használtál, illetve azt is, hogy kinek kötötted! Emailedet a szuloklapja@szuloklapja.hu emailcímre várjuk.

Garbós poncsó kötésminta - tipp




A garbós poncsó kötésmintájának részletes leírását a kotnijo.com oldalon találod.

Olvasónk küldte


Az alábbi képet Kacziba Piroska kedves olvasónk küldte be nekünk. Ezt a tüneményes poncsót kislányának készítette, ahogy Piroska fogalmazott: "nagy-nagy szeretettel". A poncsó horgolva van - nagyon egyszerű mintával.



Nagyszülők Lapja

Otthon, kert

Nagyszülők Lapja


2016.10.12